Fotograf:Matprat.no Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak.
Skjær av topp og bunn på agurken og skrell av det meste av skallet. Del agurken i grove biter. Plukk blader av urtestilkene. Kjør agurk, yoghurt, hvitløk, urter og olivenolje i hurtigmikser/blender til du har en helt glatt suppe. Du kan eventuelt sile suppen gjennom en fin sil for å få den helt jevn. Sett suppen kaldt til den skal serveres – den vil utvikle mer smak om den får stå noen timer.
Skrell agurk, del den i to og fjern kjernene. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløk.
Ta suppen ut av kjøleskapet og visp inn sitronsaft. Juster smaken med mer salt og pepper om nødvendig.
Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32352)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Diett/allergi:
Vegetarmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-05-04
Oppdatert dato:2016-05-04