Ansjos hjemmelagd





Ansjos hjemmelagd oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Ansjos lages av fersk brisling. Har du tilgang på fersk brisling er det bare å prøve. Nøyaktighet og tålmodighet er viktig når slike delikatesser skal lages fra grunnen av.

Oppskriften inneholder 233 Kalorier, 16 g Karbo, 8 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ansjos hjemmelagd er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgbrisling
4sssoyaolje
4sseddik, 7%
1stklaurbærblad

Krydderblanding

0,5tsmuskatblomme
1tsnellik
1tsallehånde
2tspepper
120grsalt
160grsukker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ansjos hjemmelagd!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier232.77409.89Kcal
Protein8.0914.25gram
Karbohydrat15.6427.54gram
Kostfiber0.300.53gram
Fett15.2526.85gram
Mettet fett3.436.04gram
Salt11.2719.85gram
Pris på oppskriftenKr 10.91Kr 19.21Kroner
Hele oppskriften veier1 057 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brislingen bør være så fersk som mulig og ikke for liten. Den skal ikke renses og ikke hodekappes, men skylles godt i kaldt vann.
Knus muskatblommen og bland med resten av ingrediensene til krydderblandingen.
Legg et lag krydderblanding i bunnen av den krukken eller spannet som skal brukes.
Legg brislingen med buken opp og hode mot hale, tett i tett.
Mellom hvert lag brisling strøs et lag krydderblanding og litt eddik og olje. Avslutt med resten krydderblandingen og laurbærblad.
Legg et lett press på og sett den til modning et mørkt og kjølig sted.
Snu krukken av og til, og kontroller at laken dekker brislingen. Ferdig etter 3-4 uker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29199)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-05
Oppdatert dato:2013-03-05
Lesere: 1836 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ansjos hjemmelagd.Ansjos hjemmelagd.
Denne retten har 232,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.