Asparges og vårløkterte



Asparges og vårløkterte oppskrift.
Fotograf: Meny
Kjempelekker terte, perfekt til koldtbordet eller som en vegetarrett til middag. Til 2-4 personer.

Oppskriften inneholder 207 Kalorier, 9 g Karbo, 7 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Asparges og vårløkterte er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2065 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2plate(r)butterdeig
10stkgrønn asparges
1bunt(er)vårløk
1dlcrème fraîche
1stkegg
75grparmesan
1ssolivenolje
1dashsalt og pepper
1håndfull(er)friske urter




Næringsdeklarasjon for Asparges og vårløkterte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier207.39381.93Kcal
Protein7.0512.98gram
Karbohydrat9.1216.80gram
Kostfiber1.743.20gram
Fett15.4728.49gram
Mettet fett7.9814.70gram
Salt0.530.98gram
Pris på oppskriftenKr 11.67Kr 21.49Kroner
Hele oppskriften veier737 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo17,59 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tin butterdeigplatene. Finn frem de øvrige ingrediensene.
Legg platene oppå hverandre og kjevl de ut til et rektangel (på et melet bakebord). Løft butterdeigen over på et stekebrett dekket med bakepapir.
Bruk spissen på en kniv og lag en 2 cm bred kant rundt hele rektangelet (skjær litt ned i deigen men ikke helt igjennom). Prikk midten løst med gaffel.
Pensle kanten med sammenvispet egg. Rør resten av egget sammen med crème fraîche og parmesan. Smak blandingen til med salt og kvernet pepper.
Skjær av de nederste 2–3 cm av aspargesen. Spar to asparges til pynt og del resten i to på midten (tykke asparges kan først deles i to på langs). Rens vårløken og bland vårløk og delte asparges med en liten klunk olivenolje, salt og pepper.
Smør halvparten av crème fraîche-fyllet innenfor den markerte kanten på butterdeigen.
Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til fyllet har blitt gyllent og kanten har hevet seg og fått litt farge. Hell forsiktig over resten av fyllet og legg på vårløk og asparges. Stek terten videre i ovn i ca. 20 minutter.
Skjær de to siste aspargesene i tynne bånd ved hjelp av en skreller. Mariner båndene med litt olivenolje, salt og pepper. Pynt den nystekte terten med aspargesbånd og friske urter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Meny
(Intern: 32822)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Diett/allergi: Vegetarmat
Innlagt dato:2017-01-07
Oppdatert dato:2017-01-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Søtpotetpai med asparges.Søtpotetpai med asparges.
Denne retten har 81,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asparges og vårløkterte.Asparges og vårløkterte.
Denne retten har 207,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.