Auresuppe med kling inneholder
58 Kalorier,
2 g Karbo,
4 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Auresuppe med kling har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Auresuppe med kling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6375 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Auresuppe med kling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 58.46 | 461.98 | Kcal |
Protein | 4.17 | 32.95 | gram |
Karbohydrat | 1.73 | 13.67 | gram |
Kostfiber | 0.51 | 4.03 | gram |
Fett | 3.76 | 29.71 | gram |
Mettet fett | 1.55 | 12.25 | gram |
Salt | 0.19 | 1.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.94 | Kr 23.23 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 161 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,83 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrap skjellene av fisken, rens den og skjær av hode og hale. Fjern gjellene fra hodet. Del det og vask det grundig. De minste stykkene samt hode og avskjær legges i en kjele. Tøm kaldt vann over slik at fisken dekkes. Tilsett litt pepper, 1 ts salt og 1 laurbærblad. La alt trekke ved svak varme i 20 minutter. Sil kraften.
Skrell og skyll grønnsakene og del dem i staver eller biter. Kok dem i vann til de nesten er ferdigkokte.
Smelt smøret i en kjele, tilsett melet og spe med fiskekraften til suppen får passende konsistens. Ha i grønnsakene og kraften av disse. Gi alt et lett oppkok. Smak til med litt salt. Ta kjelen av ovnen, visp i rømme med gressløk og rør godt om.
Kok opp vann til fisken, ha i salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke til fiskekjøttet slipper beina.
Suppen spises først. Deretter anrettes fisken på fat. Den spises med kokte poteter og kling (lefse) som tilbehør.
Dette er julaftens mat flere steder i Telemark.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14138)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-27
Oppdatert dato:2003-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift