Fotograf:Funksjonell mat Dette er en enkel, men nydelig banankake med mild smak av nøtter og appelsin. Kaken inneholder yoghurt og melk, men lite olje, så den er ganske fettfattig. En saftig og god banankake som er lett å like.
Oppskriften inneholder 170 Kalorier, 20 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bland sammen Sukrin, olje, yoghurt og melk. Tilsett egg og moset banan. Rør deretter inn presset appelsinsaft. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver, hvetemel, Fiberfin, nøtter og bland i til slutt. (Merk at deigen skal være nokså tynn i konsistensen.)
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Kaken skal ikke være tørr inni. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Dryss gjerne over litt melis før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 24435)
Kategori:
Kaker Diett/allergi:
Diabetes mat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-04-21
Oppdatert dato:2017-04-21