Barnas fisk og potet





Barnas fisk og potet oppskrift.
Fotograf: Alex Holm
Dette er en oppskrift som vil falle i smak hos store og små. Den kan enten lages i frityren, eller i olje i en kasserolle.

Oppskriften inneholder 149 Kalorier, 18 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Barnas fisk og potet er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grseifilet, uten skinn og bein
2stkegg
4dlkefir
2,5dlmaisennamel
2dlhvetemel
2tsbakepulver
2tssalt
frityrolje

Potet

8stkpoteter
2sssalt
0,5sssukker
0,5ssløkpulver
0,5sspaprikapulver
0,5ssdill, tørket

Tilbehør

ketchup
100grfrityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning


Annonse



Næringsdeklarasjon for Barnas fisk og potet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier149.29927.33Kcal
Protein5.4433.79gram
Karbohydrat18.39114.23gram
Kostfiber1.298.01gram
Fett5.7135.47gram
Mettet fett1.7310.75gram
Salt2.1413.26gram
Pris på oppskriftenKr 3.14Kr 19.50Kroner
Hele oppskriften veier2 485 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær seifileten i ca. 2 cm brede strimler.
Pisk sammen egg og kefir.
Bland alt det tørre, og pisk inn det våte til du har en glatt røre.
La røren stå i 20 minutter.
Varm frityren til 190 °C.
Vend fisken i mel, så i røren og ha rett i frityren.
Friter til fisken er gyllen og sprø, det tar ca. 2 minutter. Ikke ha for mye fisk i frityren om gangen. Legg fisken over på rist når den er ferdig fritert og dryss gjerne litt salt over om du ønsker.

Potet
Skjær potet i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.
Ha potetskivene i en skål og la stå under rennende kaldt vann i 10 minutter.
Legg dem over på tørkepapir og tørk av vannet.
Bland sammen salt, sukker, løkpulver, paprikapulver og tørket dill til krydderblandingen.
Friter litt av potetskivene av gangen til de er sprø og gylne.
Legg over på rist og dryss over krydderblanding.
Server fisk og potet med ketchup eller det du måtte ønske.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32088)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fritert
Innlagt dato:2015-07-18
Oppdatert dato:2015-07-18
Lesere: 1249 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sweet and sour filipino fishballs.Sweet and sour filipino fishballs.
Denne retten har 88,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frityrstekt sei med sur-søt saus.Frityrstekt sei med sur-søt saus.
Denne retten har 105,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnas fisk og potet.Barnas fisk og potet.
Denne retten har 149,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.