Barnas sprø fiskepinner med ertepuré og stekt søtpotet





Barnas sprø fiskepinner med ertepuré og stekt søtpotet oppskrift.
Fotograf: Sentralen
Disse fiskepinnene er enkle å lage og morsomme å spise, også for hele familien. Fisken med tilbehør inneholder viktige næringsstoffer som er bra for barn i vekst.

Oppskriften inneholder 110 Kalorier, 7 g Karbo, 13 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Barnas sprø fiskepinner med ertepuré og stekt søtpotet er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grtorskefilet, uten skinn og bein
1stkegg
4sshvetemel
1dlhavregryn, lettkokte

Ertepuré

200grerter, fryst
2sskokosmelk
2ssvann
1stkeggeplomme
1tsmynte, frisk

Søtpotet

1stksøtpotet
1sssmør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Barnas sprø fiskepinner med ertepuré og stekt søtpotet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier109.61366.77Kcal
Protein13.0743.73gram
Karbohydrat6.6922.39gram
Kostfiber1.565.22gram
Fett3.0510.21gram
Mettet fett1.224.08gram
Salt0.120.40gram
Pris på oppskriftenKr 7.88Kr 26.37Kroner
Hele oppskriften veier1 338 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær torsk biter og sjekk for bein.
Ha hvetemel i en bolle, pisk egg i en annen bolle, og ha havregryn i en tredje bolle.
Vend fiskebitene først i hvetemel, så i egg og rull dem deretter i havregryn.
Stek fiskepinnene på middels varme til de er gylne og sprø på alle sider, ca. 2 minutter.

Ertepuré
Kok erter møre i usaltet vann i ca. 4 minutter.
Hell av kokevannet i en skål.
Tilsett kokosmelk, vann, eggeplomme og mynte.
Spe på med litt av kokevannet og mos med en stavmikser til ønsket konsistens.

Søtpotet
Skjær søtpotet i båter og kok i usaltet vann i ca. 5 minutter.
La potetbåtene renne av seg og stek dem gylne i smør i en varm stekepanne.
Server fiskepinner med ertepuré og søtpotet til barn fra 12 måneder og opp.

Tips:
Dersom man øsker å lage denne retten til en mindre baby kan man mose alle ingrediensese i en foodprosessor. Du kan også erstatte søtpotet med vanlig potet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32663)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Barnemat
Innlagt dato:2016-11-24
Oppdatert dato:2016-11-24
Lesere: 707 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Barnas torsk med gulrot og appelsin.Barnas torsk med gulrot og appelsin.
Denne retten har 59,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnas sprø fiskepinner med ertepuré og stekt søtpotet.Barnas sprø fiskepinner med ertepuré og stekt.
Denne retten har 109,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.