Basmatiris med nøtter inneholder
190 Kalorier,
20 g Karbo,
4 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Basmatiris med nøtter har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Basmatiris med nøtter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7714 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Basmatiris med nøtter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 189.50 | 519.51 | Kcal |
Protein | 4.38 | 12.01 | gram |
Karbohydrat | 19.74 | 54.12 | gram |
Kostfiber | 2.05 | 5.62 | gram |
Fett | 9.88 | 27.09 | gram |
Mettet fett | 2.49 | 6.83 | gram |
Salt | 9.67 | 26.52 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.93 | Kr 21.74 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 097 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha risen i en grov sil og vask under rennende vann. Hell risen over i en bolle, tilsett friskt vann og la stå i 30 minutter. Hell så risen over i silen.
Varm oljen i en lav, bred gryte og tilsett løk, hvitløk, gulrot og stek i 5 minutter. Tilsett ris sammen med spisskummenfrø, malt koriander, kardemommefrukter og laurbærblad. La det stå og koke i 1-2 minutter under omrøring til risen er godt blandet med krydderet.
Ha i væske og smak til med salt og pepper. Kok opp, senk varmen og la risen koke forsiktig i ca 10 minutter.
Ta kjelen av platen uten å fjerne lokket. La stå ytterligere 5 minutter, fjern så kardemomme og laurbærblad.
Bland i nøtter og smak til igjen. Dryss over hakket koriander til pynt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6404)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Diett/allergi:
Veganer
Land:
India
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift