Bergenske langebrød inneholder
227 Kalorier,
45 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Bergenske langebrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bergenske langebrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,9 poeng fra 15 lesere
Lesere:
26532 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bergenske langebrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 226.99 | 9 254.38 | 3 084.79 | Kcal |
Protein | 6.49 | 264.60 | 88.20 | gram |
Karbohydrat | 45.21 | 1 843.21 | 614.40 | gram |
Kostfiber | 5.37 | 218.93 | 72.98 | gram |
Fett | 1.05 | 42.81 | 14.27 | gram |
Mettet fett | 0.29 | 11.82 | 3.94 | gram |
Salt | 0.45 | 18.35 | 6.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.35 | Kr 55.04 | Kr 18.35 | .- |
Hele oppskriften veier | 4 077 totalt | 4 077 pr porsj | 1 359 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 79,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 3
brød
Varm melken til den er lunken, og rør ut i gjæren. Tilsett salt og mel til en ganske fast deig. Elt den godt sammen til en glatt kule. Dryss litt mel over kulen og legg den i en bolle med plast og et klede over til forheving i et temperert rom.
Elt deigen godt og del den i tre emner. Kna og form emnene til brød som legges i smurt langpanne. Smør sidene på hvert brød med litt smør.
Sett brødene til etterheving i ca 45 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle brødene med vann og prikk dem med en gaffel på toppen, før de stekes på nederste rist i ca 1 time.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12779)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift