Fotograf:
Matprat.no
Biffens lune rede inneholder
152 Kalorier,
7 g Karbo,
4 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Biffens lune rede har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Biffens lune rede er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5479 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Biffens lune rede!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.47 | 1 812.14 | Kcal |
Protein | 3.91 | 46.47 | gram |
Karbohydrat | 7.16 | 85.10 | gram |
Kostfiber | 1.31 | 15.57 | gram |
Fett | 11.73 | 139.41 | gram |
Mettet fett | 3.36 | 39.93 | gram |
Salt | 0.14 | 1.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.74 | Kr 68.22 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 377 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,78 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Potetredene:
Riv mandelpotetene i tynne strimler. Varm opp oljen i en panne til den er frityrvarm og dryss halvparten av potetstrimlene som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.
2. La potetene frittere noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg på et tørkepapir i en stor suppetallerken el. lign. og dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.
3. Biffen:
Pepre og salte biffen like før den skal i pannen. Stek biffen som biff skal stekes. I varm panne i godt smør. På den ene siden til kjøttsaften pipler ut på oversiden, og på den andre siden til det samme skjer. 2-3 minutter på hver side.
4. Når biffen føles myk inni er den rå, når den begynner å få litt "sprett" er den medium og når den ikke spretter lenger er den død!
5. Legg biffene rett fra pannen og i aluminiumsfolie i 3-5 minutter for å hvile og samle krefter til måltidet.
6. Saus/stuing:
Skiv soppen. Del løken i båter. Strimle paprika i litt tykke strimler og del den hvite delen av vårløkene i fire. Fres først opp løken og soppen. Ha deretter i vårløken og til slutt paprikaen. Ha så i 2-3 dl fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med pepper og salt til slutt.
Anretning:
Legg et potetrede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og anrett de to halvbiffene med de mørkerosa snittflatene synlige på toppen av stuingen. Fordel kjøttkraften fra folien på de to biffene,legg en kvast timian på toppen og server.
Erotisk, enkelt og supersnaddrete!!
Med en god vin til skulle kvelden være i boks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 18626)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-11-20
Oppdatert dato:2004-11-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift