Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt) oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt)



Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt) inneholder 114 Kalorier, 1 g Karbo, 20 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt) har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
12kggodt storfekjøtt

Krydderblanding

560grfint salt (Noen foretrekker grovt)
1,25dlbrunt sukker
2ssbikarbonat av soda
Litt salpeter (Valgfritt) ca 10 ml
12,5mlgrovmalt pepper
1,25dlgrovmalt koriander frø

Marinade

1,5kopp(er)rød, hvit eller eple eddik blandet med
1dlWorcestershire saus.




Næringsdeklarasjon for Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114.3415 074.59Kcal
Protein19.902 623.62gram
Karbohydrat0.92121.29gram
Kostfiber0.1418.46gram
Fett3.42450.89gram
Mettet fett1.46192.49gram
Salt4.45587.26gram
Pris på oppskriftenKr 13.17Kr 1 736.33Kroner
Hele oppskriften veier13 184 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kutt kjøttet i strimler på ca 1 cm tykkelse på langs av trevler. Legegs i en bolle med eddikblandingen i ca 30 minutter.
Bland alt det tørre sammen til krydderblandingen i en bolle. Ta opp kjøtttet fra eddiken og legg det i krydderblandingen. Bland godt og la det stå i ca 3 timer.
Ta opp og legg tilbake i eddikblandingen. Ta opp og pensle med eddik slik at det ikke er noe salt på kjøttet.
Press ut så mye saft du klarer med hendene og heng kjøttet til tørking på en luftig plass til det er ferdig. Ikke heng i solen.
Det skal henges til det er hardt på utsiden og litt mykt inni.

Tips:
Det kan brukes rødvin i eddikblandingen for smakens sin skyld. Man kan og rulle kjøttet i en blanding av 1 del malt pepper og 3 deler malt koriander før det henges til tørk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 22988)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Sør-Afrika
Innlagt dato:2006-10-31
Oppdatert dato:2006-10-31
Lesere: 8300 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røyket entrecôte og kalkunfilet.Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Denne retten har 156,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kjøtt av storfe.Gravet kjøtt av storfe.
Denne retten har 146,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.