Bittersøt jordbærterte med mascarponekrem inneholder
228 Kalorier,
19 g Karbo,
3 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Bittersøt jordbærterte med mascarponekrem har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bittersøt jordbærterte med mascarponekrem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5034 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bittersøt jordbærterte med mascarponekrem med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 228.34 | 3 795.54 | 474.44 | Kcal |
Protein | 3.37 | 56.02 | 7.00 | gram |
Karbohydrat | 18.98 | 315.49 | 39.44 | gram |
Kostfiber | 1.34 | 22.27 | 2.78 | gram |
Fett | 15.14 | 251.66 | 31.46 | gram |
Mettet fett | 9.54 | 158.58 | 19.82 | gram |
Salt | 0.14 | 2.29 | 0.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.39 | Kr 106.22 | Kr 13.28 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 662 totalt | 1 662 pr porsj | 208 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,24 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Lag først mørdeigen. Sikt melet sammen med saltet. Smuldre smøret ned i, inntil det nærmest er som rasp. Pisk egget sammen med vann eller melk og elt det inn i deigen, inntil den er glatt. (Ligger der smulder tilbake i skålen, så tilsett en full spiseskje vann eller melk til.) Pakk inn i plasticfilm og la deigen hvile i kjøleskapet i 20-30 minutter.
Smør en kakeform på 25 cm i diameter. Rull mørdeigen ut – ikke for tynt – og for kakeformen med den. La den overskytende deig henge ut over kanten. Når først bunnen er bakt, skjærer man det overskytende av. Prik bunnen og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190 grader. Legg bakepapir ned over deigen og fyll kikerter eller ris i, så bunnen bevarer fasongen. Bak i 35-45 minutter. Etter 35 minutter fjernes bakepapir og ris, og bakepapiret legges så tilbake ovenpå deigen resten av baketiden. Kantene skal helst ta farve, da det gir den bitre smak. Ta ut og kjøl helt av, før den overskytende deig skjæres av.
Mascarponekremen:
Bland mascarpone med yoghurt og 25 g av sukkeret. Skrap vaniljekornene ut og bland i. Pisk det godt sammen og smak til med mere sukker, om nødvendig. Til sist vendes den piskede fløte i, og kremen piskes eventuelt ennå tykkere. Hell ned i mørdeigsbunnen. Rens jordbærene og legg dem ovenpå. La et par bevare de grønne blader som pynt. Glaser jordbærene ved at varme syltetøyet opp sammen med vannet. Sikt det og pensle jordbærene. Sikt til sist litt melis over terten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22375)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-06-25
Oppdatert dato:2006-06-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift