Blodpudding 2 inneholder
135 Kalorier,
14 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Blodpudding 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blodpudding 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7568 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Blodpudding 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 135.06 | 3 044.39 | 1 522.19 | Kcal |
Protein | 9.38 | 211.43 | 105.72 | gram |
Karbohydrat | 13.74 | 309.71 | 154.86 | gram |
Kostfiber | 1.94 | 43.73 | 21.86 | gram |
Fett | 4.30 | 96.93 | 48.46 | gram |
Mettet fett | 0.84 | 18.93 | 9.47 | gram |
Salt | 1.06 | 23.89 | 11.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.57 | Kr 80.47 | Kr 40.24 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 254 totalt | 2 254 pr porsj | 1 127 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
puddinger
(2 former á 1,5 liter)
Denne oppskriften gir ca 2 kg blodpudding med et fettinnhold på ca 8 prosent.
Sil blodet og bland det med vann. Tilsett rugmelet under kraftig visping. Skrell og hakk løken. Fres den i litt av fettet og bland den i røren. Smelt resten av fettet og bland det i. Tilsett sirup, salt og krydder. Stek en prøve av røren i ikke for varm stekepanne og smak til.
Fyll røren i godt smurte og strødde former, for eksempel avlange brødformer. Sett dem i en langpanne, dekk formene med aluminiumsfolie eller matpapir. Sett langpannen på nederste ribbe i ovnen ved 200 C. Hell kokende vann i langpannen og stek blodpuddingen i vannbadet i 60-75 minutter.
Prøv med en strikkepinne eller prøvenål, den skal være tørr hvis puddingen er ferdig. Hvelv puddingen og server den varm. Blodpuddingen kan også oppbevares i kjøleskap noen dager eller dypfryses.
Til nykokt blodpudding anbefales tyttebærsyltetøy, smeltet smør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12586)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.