Blodpudding 2



Blodpudding 2 inneholder 135 Kalorier, 14 g Karbo, 9 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Blodpudding 2 har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blodpudding 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 7568 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1literblod (selges dypfryst)
5dlvann
7dlrugmel
1stkløk
150grmargarin eller ca 100 g ister
0,5dlsirup
1sssalt
0,5tsnellik
1tsallehånde
0,5tspepper
Ca 1,5tsfinstøtt merian eller timian




Kalorier og næringsinnhold i Blodpudding 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier135.063 044.391 522.19Kcal
Protein9.38211.43105.72gram
Karbohydrat13.74309.71154.86gram
Kostfiber1.9443.7321.86gram
Fett4.3096.9348.46gram
Mettet fett0.8418.939.47gram
Salt1.0623.8911.95gram
Pris på oppskriftenKr 3.57Kr 80.47Kr 40.24.-
Hele oppskriften veier2 254 totalt2 254 pr porsj1 127 pr stk gram
Energiprosent fra karbo40,69 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 puddinger

(2 former á 1,5 liter)

Denne oppskriften gir ca 2 kg blodpudding med et fettinnhold på ca 8 prosent.

Sil blodet og bland det med vann. Tilsett rugmelet under kraftig visping. Skrell og hakk løken. Fres den i litt av fettet og bland den i røren. Smelt resten av fettet og bland det i. Tilsett sirup, salt og krydder. Stek en prøve av røren i ikke for varm stekepanne og smak til.

Fyll røren i godt smurte og strødde former, for eksempel avlange brødformer. Sett dem i en langpanne, dekk formene med aluminiumsfolie eller matpapir. Sett langpannen på nederste ribbe i ovnen ved 200 C. Hell kokende vann i langpannen og stek blodpuddingen i vannbadet i 60-75 minutter.

Prøv med en strikkepinne eller prøvenål, den skal være tørr hvis puddingen er ferdig. Hvelv puddingen og server den varm. Blodpuddingen kan også oppbevares i kjøleskap noen dager eller dypfryses.

Til nykokt blodpudding anbefales tyttebærsyltetøy, smeltet smør.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12586)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.