Fotograf:
Matprat.no
Bløt espressoterte inneholder
404 Kalorier,
35 g Karbo,
5 g Protein og
27 g Fett pr 100 gr
Bløt espressoterte har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bløt espressoterte er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3666 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bløt espressoterte med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 403.56 | 6 105.86 | 508.82 | Kcal |
Protein | 4.78 | 72.32 | 6.03 | gram |
Karbohydrat | 34.51 | 522.14 | 43.51 | gram |
Kostfiber | 2.15 | 32.53 | 2.71 | gram |
Fett | 26.90 | 407.00 | 33.92 | gram |
Mettet fett | 16.40 | 248.13 | 20.68 | gram |
Salt | 0.19 | 2.84 | 0.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.83 | Kr 88.21 | Kr 7.35 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 513 totalt | 1 513 pr porsj | 126 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,2 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Bland alle ingrediensene til tertebunnen lett sammen til en smuldredeig.
Eggeplommer og vann til slutt. Kna forsiktig sammen. Legg deigen kaldt et par timer eller over natten.
Kjevle ut tertedeigen til en leiv som er stor nok til å kle en form på ca. 28 cm i diameter. Klipp til en sirkel som dekker bunnen av formen og fyll den med tørkede erter. Stek tertebunnen i 25-30 minutter ved 180 ºC. Fjern ertene og stek ytterligere noen minutter til skallet er gyllent. Sett kjølig.
Kok opp fløte og melk. Trekk kjelen til side og tilsett hakket sjokolade og smør. Rør til alt er smeltet. Avkjøl litt før espressokaffe røres inn. Hell sjokolademassen i den avkjølte tertebunnen og sett i kjøleskap. Kaken må stå kaldt natten over.
Dryss gjerne kakao på toppen til pynt. Eventuell karamellpynt på legges på rett før servering ellers vil den smelte.
Slik lager du enkel karmellpynt
Smelt 1-2 dl sukker i en kjele over middels varme. Sukkeret må smelte helt, uten at karamellen blir for mørk (brent). Sett kjelen til side noen minutter til karamellen er så avkjølt at den lar seg trekke i lange tråder.
Bruk en rørepinne i tre. Husk at karamellen er farlig varm når den er smeltet, så vær forsiktig!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27446)
Tilberedningstid:
50 min + kjøling
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-09-22
Oppdatert dato:2010-09-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift