Fotograf:Dansukker Karamell og sjokoladepai til jul. En tung og mettende dessert etter tunge julemåltider:)
Oppskriften inneholder 439 Kalorier, 42 g Karbo, 5 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smelt smøret. Bland knuste kjeks, melis med sjokoladesmak og det smeltede smøret. Trykk ut kjeksblandingen i en form med avtakbar kant. La stivne i kjøleskap.
Bland den kondenserte melken, smøret og sukkeret i en kasserolle, og varm på svak varme til alt er smeltet. Kok opp og kok deretter til blandingen tykner, ca. 8 minutter. Avkjøl noe før fyllet helles i paiskallet. Settes i kjøleskap til karamellen har stivnet.
Bryt i stykker sjokoladen og bland den sammen med fløte, sukker og smør. Varm på svak varme til alt har smeltet sammen til en jevn røre. Avkjøles før blandingen helles over karamell-laget i paiskallet. Settes i kjøleskap.
Pynt eventuelt paien med vispet krem og sjokoladebiter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 25431)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-12-13
Oppdatert dato:2017-12-13