Fotograf:Freia En deilig dessertpai som frister de fleste! Med sprø mørdeigsbunn, fyldig mandel makronmasse, slikemyk og fyldig hvit sjokolade ganache og friske bringebær.
Oppskriften inneholder 434 Kalorier, 40 g Karbo, 6 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Paibunn
Ha mel, bakekakao, melis, og smør i kjøkkenmaskin med grind, og kjør dette sakte sammen. Ha forsiktig i egg, og kjør deigen sammen. Pakk i plastfolie, og legg i kjøleskap i min. 2 timer. Ta ut og la den temperere seg litt på benken, ca. 20 minutter. Bruk godt med mel for å kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykk. Fór paiformen med deigen og børst av overflødig mel.Dekk bunnen med aluminiumsfolie og fyll den med ris eller tørkede erter. Dette gjør man fordi kanten ikke skal synke ned eller deigen skal boble opp under steking. Stek bunnen ca.12 minutter på 180 °C , ta vekk erter/ris og folie. Stek videre i 5 minutter til.
Makronfyll
Bland makronpulveret med det varme vannet og hell fyllet over bunnen. Stek på 180 °C i 15 min til fyllet er gyldent. Avkjøl.
Ganache
Varm fløte til kokepunktet og ta kjelen av varmen. Tilsett hakket sjokolade og rør glatt, tilsett smør og rør glatt igjen. Hell ganachen over makronfyllet og sett til avkjøling.
Pynt
Når det er stivt, pynt med friske bær og avslutt gjerne med et lett dryss melis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Freia
(Intern: 32998)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2017-04-22
Oppdatert dato:2017-04-22