Fotograf:
Matprat.no
Denne amerikanske sjokoladepaien er svært mektig og bør serveres sammen med pisket crème fraîche tilsatt litt melis, pisket kremfløte eller iskrem. Oppskriften inneholder
430 Kalorier,
48 g Karbo,
7 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladepai med nøtter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5854 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladepai med nøtter med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 430.09 | 7 086.42 | 708.64 | Kcal |
Protein | 6.57 | 108.25 | 10.83 | gram |
Karbohydrat | 47.65 | 785.11 | 78.51 | gram |
Kostfiber | 2.97 | 48.94 | 4.89 | gram |
Fett | 23.03 | 379.46 | 37.95 | gram |
Mettet fett | 12.18 | 200.68 | 20.07 | gram |
Salt | 0.20 | 3.34 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.04 | Kr 116.00 | Kr 11.60 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 648 totalt | 1 648 pr porsj | 165 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i 1/2 time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet. Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør.
Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet. Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C og stek i 35-40 minutter. Legg på halve pekan- og valnøtter til pynt etter ca. 15 minutter, slik at de ikke faller ned i sjokoladefyllet. Paien kan gjerne lages dagen før servering.
Denne paien er svært mektig og bør serveres sammen med pisket crème fraîche tilsatt litt melis, pisket kremfløte eller iskrem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 22932)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-10-08
Oppdatert dato:2006-10-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift