Bløte egg (Ovos moles) inneholder
310 Kalorier,
57 g Karbo,
4 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Bløte egg (Ovos moles) har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bløte egg (Ovos moles) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4323 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bløte egg (Ovos moles)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 309.77 | 440.65 | Kcal |
Protein | 4.05 | 5.76 | gram |
Karbohydrat | 57.17 | 81.32 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 7.21 | 10.26 | gram |
Mettet fett | 2.08 | 2.96 | gram |
Salt | 0.05 | 0.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.12 | Kr 3.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 569 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 73,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ovos moles (en gul eggekrem) er en spesialitet fra Aveiro. Denne mektige desserten er ganske syndefull som den er, likevel tilsetter enkelte portugisiske kokker malte, ristede nøtter og gjør den enda mektigere.
Kok opp sukker og vann i en kjele på sterk varme. Rør til sukkeret løser seg opp, og kok videre til blandingen har tyknet og et frityrtermometer viser 112-114 C. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles litt.
Pisk eggeplommene i en bolle med håndmikser på høy hastighet, til de blir lysegule og tykke. Mens mikseren går, heller du langsomt den varme sukkerlaken ned i eggeplommene i en tynn stråle. Hell blandingen i en ren kjele på svak varme. Varm opp under konstant omrøring i 5-8 minutter, til blandingen dekker baksiden av en skje. Ikke la den koke. Ta kjelen av varmen og la den bli helt kald. Blandingen tykner etter hvert som den avkjøles.
Øs desserten opp i små kopper eller begre, eller i en stor serveringsbolle. Server eggekremen romtemperert.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6542)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift