Fotograf:Melk.no Litt søtt, litt surt, litt frukt og litt ost. Prøv en litt annerledes dessertvariant - den vil garantert falle i smak.
Oppskriften inneholder 197 Kalorier, 30 g Karbo, 3 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marengs:
Sett stekeovnen på 200 °C.
Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene, mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til 6 runde sirkler med en diameter på 10 cm. Lag en fordypning i hver sirkel med baksiden av en spiseskje.
Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnene i 30- 40 minutter. Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni når den er ferdig.
La den avkjøles på en rist.
Fyll:
Rør sammen kremost, melis og finrevet sitronskall og -saft.
Anrett sitronkremen i gropen på marengsbunnen og legg på bær eller forskjellig fruktbiter. Hell over litt flytende honning før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 34680)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16