Fotograf:
Matprat.no
En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord. Oppskriften inneholder
163 Kalorier,
24 g Karbo,
4 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Crêpes Suzette med suzettesaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3308 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Crêpes Suzette med suzettesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 163.22 | 458.17 | Kcal |
Protein | 4.21 | 11.82 | gram |
Karbohydrat | 23.99 | 67.34 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 2.41 | gram |
Fett | 4.82 | 13.53 | gram |
Mettet fett | 2.47 | 6.93 | gram |
Alkohol | 0.76 % | | | |
Salt | 0.32 | 0.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.53 | Kr 9.91 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 684 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,79 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
2. Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.
3. Smelt smør i en panne. Rør inn melis, appelsin- og sitronsaft og -skall. Legg i pannekakene og la dem bli varme.
4. Hell eventuelt over likør, la det bli varmt og tenn på. Pynt med appelsinskiver.
Server eventuelt med iskrem eller krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31347)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2014-04-16
Oppdatert dato:2014-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift