Pavlova i langpanne



Pavlova i langpanne oppskrift.
Fotograf: Alexander Benjaminsen
Pavlova til mange sa du? Da er denne oppskriften på Pavlova i langpanne midt i blinken. Toppes med deilig eggekrem og rabarbrakompott med jordbær. Faktisk er dette så godt at du garantert kommer til å lage den mange ganger i sommer.

Oppskriften inneholder 134 Kalorier, 22 g Karbo, 2 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pavlova i langpanne er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Marengsbunn

6stkeggehvite
0,5tssalt
375grsukker
3tsmaisstivelse (maizena)
1,5tshvitvinseddik

Eggekrem

8stkeggeplomme
6dlmelk
1dlsukker
2ssmaisstivelse (maizena)
6plate(r)gelatin

Rabarbrakompott

2kgRabarbra
2stkvaniljestang
400grsukker
2dleplejuice
2stkstjerneanis
200grjordbær
3dlkremfløte




Kalorier og næringsinnhold i Pavlova i langpanne med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier134.101 535.28383.82Kcal
Protein2.2225.426.35gram
Karbohydrat21.69248.3262.08gram
Kostfiber1.7720.265.07gram
Fett3.8844.4211.11gram
Mettet fett2.1324.396.10gram
Salt0.131.470.37gram
Pris på oppskriftenKr 5.49Kr 62.85Kr 15.71.-
Hele oppskriften veier4 580 totalt1 145 pr porsj286 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen jevnt utover hele. La det være et par centimeter klaring på hver side av arket.
5. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

8. Lag rabarbrakompott.
Skrell rabarbra og kutt den i grove biter. Skrap frøene ut av vaniljestengene, og ha både frø og vaniljestenger i en kjele sammen med sukker, eplejuice og stjerneanis. Kok opp og tilsett rabarbrabiter når sukkeret har løst seg opp. Kok til rabarbraen er myk. Sil rabarbraen og avkjøl både rabarbrabitene og laken. Bland rabarbraen med litt av laken til du har en jevn, fin og glatt konsistens. Rør inn jordbær skåret i grove båter.

9. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Ha kremblandingen på marengsbunnen og topp til slutt med rabarbrakompott med jordbær. Dryss eventuelt over litt melis før servering.

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34675)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16
Lesere: 841 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Karamellpudding de luxe.Karamellpudding de luxe.
Denne retten har 199,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Minipavlova med lakris.Minipavlova med lakris.
Denne retten har 179,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet sitronpai.Kremet sitronpai.
Denne retten har 313,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème à la catalan.Crème à la catalan.
Denne retten har 178,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crêpes Suzette med suzettesaus.Crêpes Suzette med suzettesaus.
Denne retten har 162,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova med appelsinmarmelade og sjokolade.Pavlova med appelsinmarmelade og sjokolade.
Denne retten har 303,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ekte karamellpudding 2.Ekte karamellpudding 2.
Denne retten har 188,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronfromasj til 6.Sitronfromasj til 6.
Denne retten har 233,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg med rom.Egg med rom.
Denne retten har 216,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sabayonfromasj (zabaglionefromasj).Sabayonfromasj (zabaglionefromasj).
Denne retten har 222,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pavlova i langpanne.Pavlova i langpanne.
Denne retten har 134,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crema Catalana 2.Crema Catalana 2.
Denne retten har 167,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Zabaglione til 4.Zabaglione til 4.
Denne retten har 267,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert sabayon med bær (zabaglione).Gratinert sabayon med bær (zabaglione).
Denne retten har 148,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små marengskaker med vaniljekrem og bringebær.Små marengskaker med vaniljekrem og bringebær.
Denne retten har 155,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.