Fotograf:
Kylling.no
Da franskmennene kalte denne fantastiske gode desserten av sukkerbrød med is marengslokk for norsk omelett, var det vel isbreer og snøfjell de så for seg. Oppskriften inneholder
176 Kalorier,
29 g Karbo,
4 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Omelette Norvégienne 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
13201 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Omelette Norvégienne 2 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 176.26 | 3 128.08 | 391.01 | Kcal |
Protein | 4.24 | 75.25 | 9.41 | gram |
Karbohydrat | 29.35 | 520.87 | 65.11 | gram |
Kostfiber | 0.70 | 12.42 | 1.55 | gram |
Fett | 4.50 | 79.86 | 9.98 | gram |
Mettet fett | 2.39 | 42.42 | 5.30 | gram |
Salt | 0.15 | 2.73 | 0.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.38 | Kr 59.98 | Kr 7.50 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 775 totalt | 1 775 pr porsj | 222 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i godt smurt form, 24 cm i diameter, i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet og legg det gjerne i fryseren så det blir halvfrossent før du legger på is.
Marengs:
Stivpisk eggehvitene. Dryss på sukkeret og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank.
Legg sukkerbrødet på aluminiumsfolie eller et egnet ildfast fat om du har det. Legg på skiver med iskrem og fordel bær eller frukt over. Bre marengsen over kaken, pass på at den går helt ned rundt hele kaken. Den må være helt dekket av marengs. Sett desserten under grillen til marengsen er gyllen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24487)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-11-04
Oppdatert dato:2007-11-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift