Brasert reinsdyrstek inneholder
118 Kalorier,
2 g Karbo,
12 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Brasert reinsdyrstek har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brasert reinsdyrstek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brasert reinsdyrstek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 118.23 | 548.47 | Kcal |
Protein | 11.99 | 55.62 | gram |
Karbohydrat | 1.54 | 7.14 | gram |
Kostfiber | 0.06 | 0.28 | gram |
Fett | 7.11 | 32.98 | gram |
Mettet fett | 4.01 | 18.60 | gram |
Salt | 0.54 | 2.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.62 | Kr 58.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 711 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,21 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bein ut reinsdyrlåret og bind det opp med bomullstråd. Du får bedre utnyttelse av steken om du beiner den ut på forhånd. Brun beina og steken i stekepannen. Krydre med salt og pepper. Ha det hele opp i en jerngryte. Spe på med 2 liter vann som er kokt på forhånd. Tilsett einebær. Ha på lokk og sett gryten i ovnen ved 170 C. Beregn ca 1 time pr. kg kjøtt. Ta steken opp og hold den varm, gjerne innpakket i aluminiumsfolie. Sil kraften og tilsett fløte og gjerne en rest med brunost eller geitost.
Reduser kraften til 1,2 liter. Brun smør og mel. Spe med kraften litt etter litt mens du rører hele tiden for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca 10 minutter. Tilsett rømmen. Smak til hvis det er nødvendig.
Til reinsdyrstek serveres gjerne rørte tyttebær, rosenkål, blomkål, kokte poteter og rødvinsmarinerte pærer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10724)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Lesere:
8018 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift