Bryllupskake i 3 etasjer





Bryllupskake i 3 etasjer oppskrift.
Fotograf: Lisa Westgaard
3 etasjers bryllupskake. Velprøvd og populær

Oppskriften inneholder 317 Kalorier, 27 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bryllupskake i 3 etasjer er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Stort sukkerbrød:

7stkegg
210grsukker
110grhvetemel
100grmalte mandler
1tsbakepulver

Middels sukkerbrød:

4stkegg
120grsukker
60grhvetemel
60grmalte mandler
0,5tsbakepulver

Lite sukkerbrød:

2stkegg
60grsukker
30grhvetemel
30grmalte mandler
0,33tsbakepulver
2dllett utvannet madeira,
melk eller fruktsaft til dynking

Frisk fromasj:

Viktig! Del oppskriften i to og lag den i to omganger.
12stkegg
4dlsukker
12dlkremfløte
4dlkonsentrert limejus
1potte(r)sitronmelisse
1potte(r)mynte
28plate(r)gelatin
Ca 1,5kurv(er)grovhakket jordbær

Pynt:

6dlkremfløte
1sssukker
Ca 2kgmarsipan
rød, gul og grønn konditorfarge


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake i 3 etasjer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier316.5124 482.25612.06Kcal
Protein7.11549.9613.75gram
Karbohydrat27.322 113.2252.83gram
Kostfiber1.62125.313.13gram
Fett19.141 480.4937.01gram
Alkohol0.47 %36.350.91gram
Mettet fett7.05545.3213.63gram
Salt0.1410.730.27gram
Pris på oppskriftenKr 6.08Kr 470.29Kr 11.76.-
Hele oppskriften veier7 735 totalt7 735 pr porsj193 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 stykker

Lag ett og ett sukkerbrød. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, malte mandler og bakepulver. Røren til stort sukkerbrød fylles i form på 28 cm i diameter, mens middels sukkerbrød fylles i en form på 20 eller 22 cm i diameter. Røren til det minste sukkerbrødet fylles i en smurt formkakeform som rommer 1 liter. Stek bunnene ved 160 °C i ca. 20 minutter for den minste, ca. 30 minutter for den mellomste, og 50-60 minutter for den største. Avkjøl kakene på rist.

Fromasjoppskriften må deles i to og lages i to omganger. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse og mynte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Gjenta fremgangsmåten for den andre halvparten av fromasjen.

De to største kakene fylles og pyntes direkte på kakestativets fat (som eventuelt er dekket med kakeservietter), mens den minste plasseres på toppen etter at stativet er skrudd sammen.

Del stor og middels kakebunn i tre lag og dynk alle lagene med madeira. Fordel et lag med grovhakkede jordbær på den nederste bunnen i hver kake. Hold av litt jordbær og litt fromasj til den minste kaken. Fordel resten av fromasjen på de to største bunnene. Legg på topplagene.

Skjær det lille sukkerbrødet i strimler/skiver. Kle en liten bolle som er ca. 14 cm i diameter med kakeskivene. Fyll opp resten av bollen med fromasj. Ha på et tynt lag jordbær og avslutt med et lag sukkerbrød. Sett bollen kaldt til fromasjen har stivnet før kaken hvelves.

Farg ca. 1/4 av marsipanen. Mest rød iblandet gult til ferskenfarge og noe grønt til stengler.
Pisk kremfløte og sukker og dekk alle tre kakene med krem, oppå og på sidene. Kjevle ut marsipanen til de to største lokkene først. Legg marsipanen midt over kaken og strekk den forsiktig ned rundt kanten og skjær av overflødig marsipan.

Mål ut midten på de to største kakene og hul ut med en teskje, slik at det blir plass til midtstangen. Det er en fordel å være to om arbeidet. Den øverste platen skrus på ovenfra før den minste kaken settes på. Pynt med marsipanroser, blader og stengler. Med et kakestativ som dette, godt sammenskrudd, kan kaken med fordel fraktes helt ferdig til bryllupslokalet.

I stedet for å kjøpe pynt for å sette på toppen av bryllupskaken kan du lage flott dekorasjon selv. Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968466)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2018-04-18
Lesere: 9502 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Regnbuecookies.Regnbuecookies.
Denne retten har 458,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinakaker 7.Serinakaker 7.
Denne retten har 449,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinakaker med sukrin.Serinakaker med sukrin.
Denne retten har 303,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sunne scones.Sunne scones.
Denne retten har 328,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 62,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Togkake.Togkake.
Denne retten har 305,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julebønder.Julebønder.
Denne retten har 471,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkaker Mummacrunch.Pepperkaker Mummacrunch.
Denne retten har 387,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 60,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor Monsen med Sukrin.Mor Monsen med Sukrin.
Denne retten har 312,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vifte med mandelmasse.Vifte med mandelmasse.
Denne retten har 294,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biscotti 6.Biscotti 6.
Denne retten har 385,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sirupssnipper 5.Sirupssnipper 5.
Denne retten har 378,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 60,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sandnøtter 2.Sandnøtter 2.
Denne retten har 421,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 59,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Danske wienerbrød.Danske wienerbrød.
Denne retten har 361,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marmorkake 7.Marmorkake 7.
Denne retten har 309,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapper 6.Lapper 6.
Denne retten har 236,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.