Bryllupskake i 3 etasjer





Bryllupskake i 3 etasjer oppskrift.
Fotograf: Lisa Westgaard
3 etasjers bryllupskake. Velprøvd og populær

Oppskriften inneholder 317 Kalorier, 27 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bryllupskake i 3 etasjer er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Stort sukkerbrød:

7stkegg
210grsukker
110grhvetemel
100grmalte mandler
1tsbakepulver

Middels sukkerbrød:

4stkegg
120grsukker
60grhvetemel
60grmalte mandler
0,5tsbakepulver

Lite sukkerbrød:

2stkegg
60grsukker
30grhvetemel
30grmalte mandler
0,33tsbakepulver
2dllett utvannet madeira,
melk eller fruktsaft til dynking

Frisk fromasj:

Viktig! Del oppskriften i to og lag den i to omganger.
12stkegg
4dlsukker
12dlkremfløte
4dlkonsentrert limejus
1potte(r)sitronmelisse
1potte(r)mynte
28plate(r)gelatin
Ca 1,5kurv(er)grovhakket jordbær

Pynt:

6dlkremfløte
1sssukker
Ca 2kgmarsipan
rød, gul og grønn konditorfarge


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake i 3 etasjer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier316.5124 482.25612.06Kcal
Protein7.11549.9613.75gram
Karbohydrat27.322 113.2252.83gram
Kostfiber1.62125.313.13gram
Fett19.141 480.4937.01gram
Alkohol0.47 %36.350.91gram
Mettet fett7.05545.3213.63gram
Salt0.1410.730.27gram
Pris på oppskriftenKr 6.08Kr 470.29Kr 11.76.-
Hele oppskriften veier7 735 totalt7 735 pr porsj193 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 stykker

Lag ett og ett sukkerbrød. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, malte mandler og bakepulver. Røren til stort sukkerbrød fylles i form på 28 cm i diameter, mens middels sukkerbrød fylles i en form på 20 eller 22 cm i diameter. Røren til det minste sukkerbrødet fylles i en smurt formkakeform som rommer 1 liter. Stek bunnene ved 160 °C i ca. 20 minutter for den minste, ca. 30 minutter for den mellomste, og 50-60 minutter for den største. Avkjøl kakene på rist.

Fromasjoppskriften må deles i to og lages i to omganger. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse og mynte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Gjenta fremgangsmåten for den andre halvparten av fromasjen.

De to største kakene fylles og pyntes direkte på kakestativets fat (som eventuelt er dekket med kakeservietter), mens den minste plasseres på toppen etter at stativet er skrudd sammen.

Del stor og middels kakebunn i tre lag og dynk alle lagene med madeira. Fordel et lag med grovhakkede jordbær på den nederste bunnen i hver kake. Hold av litt jordbær og litt fromasj til den minste kaken. Fordel resten av fromasjen på de to største bunnene. Legg på topplagene.

Skjær det lille sukkerbrødet i strimler/skiver. Kle en liten bolle som er ca. 14 cm i diameter med kakeskivene. Fyll opp resten av bollen med fromasj. Ha på et tynt lag jordbær og avslutt med et lag sukkerbrød. Sett bollen kaldt til fromasjen har stivnet før kaken hvelves.

Farg ca. 1/4 av marsipanen. Mest rød iblandet gult til ferskenfarge og noe grønt til stengler.
Pisk kremfløte og sukker og dekk alle tre kakene med krem, oppå og på sidene. Kjevle ut marsipanen til de to største lokkene først. Legg marsipanen midt over kaken og strekk den forsiktig ned rundt kanten og skjær av overflødig marsipan.

Mål ut midten på de to største kakene og hul ut med en teskje, slik at det blir plass til midtstangen. Det er en fordel å være to om arbeidet. Den øverste platen skrus på ovenfra før den minste kaken settes på. Pynt med marsipanroser, blader og stengler. Med et kakestativ som dette, godt sammenskrudd, kan kaken med fordel fraktes helt ferdig til bryllupslokalet.

I stedet for å kjøpe pynt for å sette på toppen av bryllupskaken kan du lage flott dekorasjon selv. Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968466)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2018-04-18
Lesere: 9929 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Amerikanske pannekaker 3.Amerikanske pannekaker 3.
Denne retten har 193,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gitarkake.Gitarkake.
Denne retten har 417,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyttebærformkake 2.Tyttebærformkake 2.
Denne retten har 349,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinakaker fra Akershus.Serinakaker fra Akershus.
Denne retten har 414,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkakepannekaker.Pepperkakepannekaker.
Denne retten har 218,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøytede påskekaker.Sprøytede påskekaker.
Denne retten har 376,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake 4.Fyrstekake 4.
Denne retten har 415,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fine peppernøtter.Fine peppernøtter.
Denne retten har 423,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marvpostei.Marvpostei.
Denne retten har 410,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove scones med grønnsaker.Grove scones med grønnsaker.
Denne retten har 203,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berlinerkranser 2.Berlinerkranser 2.
Denne retten har 415,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Scones til frokost.Scones til frokost.
Denne retten har 243,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyske skiver 1.Tyske skiver 1.
Denne retten har 478,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vannbakkels med bær.Vannbakkels med bær.
Denne retten har 173,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplehorn 2.Eplehorn 2.
Denne retten har 115,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.