Bryllupskake i 3 etasjer



Bryllupskake i 3 etasjer oppskrift.
Fotograf: Lisa Westgaard
3 etasjers bryllupskake. Velprøvd og populær

Oppskriften inneholder 315 Kalorier, 27 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bryllupskake i 3 etasjer er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 5 lesere
Lesere: 12940 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Stort sukkerbrød:

7stkegg
210grsukker
110grhvetemel
100grmalte mandler
1tsbakepulver

Middels sukkerbrød:

4stkegg
120grsukker
60grhvetemel
60grmalte mandler
0,5tsbakepulver

Lite sukkerbrød:

2stkegg
60grsukker
30grhvetemel
30grmalte mandler
0,33tsbakepulver
2dllett utvannet madeira,
melk eller fruktsaft til dynking

Frisk fromasj:

Viktig! Del oppskriften i to og lag den i to omganger.
12stkegg
4dlsukker
12dlkremfløte
4dlkonsentrert limejus
1potte(r)sitronmelisse
1potte(r)mynte
28plate(r)gelatin
Ca 1,5kurv(er)grovhakket jordbær

Pynt:

6dlkremfløte
1sssukker
Ca 2kgmarsipan
rød, gul og grønn konditorfarge




Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake i 3 etasjer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier315.4024 396.40609.91Kcal
Protein7.10549.1913.73gram
Karbohydrat27.322 113.2252.83gram
Kostfiber1.76136.143.40gram
Fett18.991 468.8936.72gram
Alkohol0.47 %36.350.91gram
Mettet fett6.69517.4812.94gram
Salt0.1310.270.26gram
Pris på oppskriftenKr 6.08Kr 470.29Kr 11.76.-
Hele oppskriften veier7 735 totalt7 735 pr porsj193 pr stk gram
Energiprosent fra karbo34,64 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 stykker

Lag ett og ett sukkerbrød. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, malte mandler og bakepulver. Røren til stort sukkerbrød fylles i form på 28 cm i diameter, mens middels sukkerbrød fylles i en form på 20 eller 22 cm i diameter. Røren til det minste sukkerbrødet fylles i en smurt formkakeform som rommer 1 liter. Stek bunnene ved 160 °C i ca. 20 minutter for den minste, ca. 30 minutter for den mellomste, og 50-60 minutter for den største. Avkjøl kakene på rist.

Fromasjoppskriften må deles i to og lages i to omganger. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse og mynte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Gjenta fremgangsmåten for den andre halvparten av fromasjen.

De to største kakene fylles og pyntes direkte på kakestativets fat (som eventuelt er dekket med kakeservietter), mens den minste plasseres på toppen etter at stativet er skrudd sammen.

Del stor og middels kakebunn i tre lag og dynk alle lagene med madeira. Fordel et lag med grovhakkede jordbær på den nederste bunnen i hver kake. Hold av litt jordbær og litt fromasj til den minste kaken. Fordel resten av fromasjen på de to største bunnene. Legg på topplagene.

Skjær det lille sukkerbrødet i strimler/skiver. Kle en liten bolle som er ca. 14 cm i diameter med kakeskivene. Fyll opp resten av bollen med fromasj. Ha på et tynt lag jordbær og avslutt med et lag sukkerbrød. Sett bollen kaldt til fromasjen har stivnet før kaken hvelves.

Farg ca. 1/4 av marsipanen. Mest rød iblandet gult til ferskenfarge og noe grønt til stengler.
Pisk kremfløte og sukker og dekk alle tre kakene med krem, oppå og på sidene. Kjevle ut marsipanen til de to største lokkene først. Legg marsipanen midt over kaken og strekk den forsiktig ned rundt kanten og skjær av overflødig marsipan.

Mål ut midten på de to største kakene og hul ut med en teskje, slik at det blir plass til midtstangen. Det er en fordel å være to om arbeidet. Den øverste platen skrus på ovenfra før den minste kaken settes på. Pynt med marsipanroser, blader og stengler. Med et kakestativ som dette, godt sammenskrudd, kan kaken med fordel fraktes helt ferdig til bryllupslokalet.

I stedet for å kjøpe pynt for å sette på toppen av bryllupskaken kan du lage flott dekorasjon selv. Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968466)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2018-04-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fruktbrød med rosiner.Fruktbrød med rosiner.
Denne retten har 239,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fattigmann 2.Fattigmann 2.
Denne retten har 389,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 56,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter fra Baker Hansen.Lussekatter fra Baker Hansen.
Denne retten har 296,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinakaker 3.Serinakaker 3.
Denne retten har 442,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aprikosruter.Aprikosruter.
Denne retten har 364,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ingefærkaker 2.Ingefærkaker 2.
Denne retten har 497,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronkake 2.Sitronkake 2.
Denne retten har 309,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sandkaker 3.Sandkaker 3.
Denne retten har 509,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Serinakaker 1.Serinakaker 1.
Denne retten har 399,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronruter.Sitronruter.
Denne retten har 360,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Profiteroles.Profiteroles.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jitterbuggere.Jitterbuggere.
Denne retten har 439,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fikengrotter.Fikengrotter.
Denne retten har 402,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Napoleonshatter 1.Napoleonshatter 1.
Denne retten har 441,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fattigmann 6.Fattigmann 6.
Denne retten har 350,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.