Bryllupskake i 3 etasjer



Bryllupskake i 3 etasjer oppskrift.
Fotograf: Lisa Westgaard
3 etasjers bryllupskake. Velprøvd og populær

Oppskriften inneholder 315 Kalorier, 27 g Karbo, 7 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bryllupskake i 3 etasjer er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Stort sukkerbrød:

7stkegg
210grsukker
110grhvetemel
100grmalte mandler
1tsbakepulver

Middels sukkerbrød:

4stkegg
120grsukker
60grhvetemel
60grmalte mandler
0,5tsbakepulver

Lite sukkerbrød:

2stkegg
60grsukker
30grhvetemel
30grmalte mandler
0,33tsbakepulver
2dllett utvannet madeira,
melk eller fruktsaft til dynking

Frisk fromasj:

Viktig! Del oppskriften i to og lag den i to omganger.
12stkegg
4dlsukker
12dlkremfløte
4dlkonsentrert limejus
1potte(r)sitronmelisse
1potte(r)mynte
28plate(r)gelatin
Ca 1,5kurv(er)grovhakket jordbær

Pynt:

6dlkremfløte
1sssukker
Ca 2kgmarsipan
rød, gul og grønn konditorfarge




Kalorier og næringsinnhold i Bryllupskake i 3 etasjer med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier314.9924 364.68609.12Kcal
Protein7.11549.9613.75gram
Karbohydrat27.322 113.2252.83gram
Kostfiber1.58122.213.06gram
Fett18.981 468.1236.70gram
Alkohol0.47 %36.350.91gram
Mettet fett6.83528.3013.21gram
Salt0.1310.280.26gram
Pris på oppskriftenKr 6.08Kr 470.29Kr 11.76.-
Hele oppskriften veier7 735 totalt7 735 pr porsj193 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 stykker

Lag ett og ett sukkerbrød. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, malte mandler og bakepulver. Røren til stort sukkerbrød fylles i form på 28 cm i diameter, mens middels sukkerbrød fylles i en form på 20 eller 22 cm i diameter. Røren til det minste sukkerbrødet fylles i en smurt formkakeform som rommer 1 liter. Stek bunnene ved 160 °C i ca. 20 minutter for den minste, ca. 30 minutter for den mellomste, og 50-60 minutter for den største. Avkjøl kakene på rist.

Fromasjoppskriften må deles i to og lages i to omganger. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Smak til med konsentrert limejus og hakket sitronmelisse og mynte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Gjenta fremgangsmåten for den andre halvparten av fromasjen.

De to største kakene fylles og pyntes direkte på kakestativets fat (som eventuelt er dekket med kakeservietter), mens den minste plasseres på toppen etter at stativet er skrudd sammen.

Del stor og middels kakebunn i tre lag og dynk alle lagene med madeira. Fordel et lag med grovhakkede jordbær på den nederste bunnen i hver kake. Hold av litt jordbær og litt fromasj til den minste kaken. Fordel resten av fromasjen på de to største bunnene. Legg på topplagene.

Skjær det lille sukkerbrødet i strimler/skiver. Kle en liten bolle som er ca. 14 cm i diameter med kakeskivene. Fyll opp resten av bollen med fromasj. Ha på et tynt lag jordbær og avslutt med et lag sukkerbrød. Sett bollen kaldt til fromasjen har stivnet før kaken hvelves.

Farg ca. 1/4 av marsipanen. Mest rød iblandet gult til ferskenfarge og noe grønt til stengler.
Pisk kremfløte og sukker og dekk alle tre kakene med krem, oppå og på sidene. Kjevle ut marsipanen til de to største lokkene først. Legg marsipanen midt over kaken og strekk den forsiktig ned rundt kanten og skjær av overflødig marsipan.

Mål ut midten på de to største kakene og hul ut med en teskje, slik at det blir plass til midtstangen. Det er en fordel å være to om arbeidet. Den øverste platen skrus på ovenfra før den minste kaken settes på. Pynt med marsipanroser, blader og stengler. Med et kakestativ som dette, godt sammenskrudd, kan kaken med fordel fraktes helt ferdig til bryllupslokalet.

I stedet for å kjøpe pynt for å sette på toppen av bryllupskaken kan du lage flott dekorasjon selv. Visp 1 eggehvite med 2-3 dl melis til en tykk marengsmasse. Ha massen i en sprøytepose med et lite hull og sprøyt ut massen på et bakepapir til hjerter med gitter. La hjertene tørke midt i stekeovnen ved 90 °C i 1-2 timer. Marengshjertene kan gjerne lages i god tid sammen med marsipanrosene. Hjertene og rosene festes på kakene med litt marengsmasse eller krem.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968466)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2018-04-18
Lesere: 10624 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Amerikanske pannekaker med lønnesirup.Amerikanske pannekaker med lønnesirup.
Denne retten har 169,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Churros 2.Churros 2.
Denne retten har 259,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøytede påskekaker.Sprøytede påskekaker.
Denne retten har 376,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blinier Russiske pannekaker.Blinier Russiske pannekaker.
Denne retten har 168,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Basisdeig til 3 slags småkaker.Basisdeig til 3 slags småkaker.
Denne retten har 461,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankaker.Marsipankaker.
Denne retten har 471,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterkake 2.Vørterkake 2.
Denne retten har 231,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizzapannekake.Pizzapannekake.
Denne retten har 142,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jødekaker 3.Jødekaker 3.
Denne retten har 451,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fattigmann 3.Fattigmann 3.
Denne retten har 377,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konjakksnitter.Konjakksnitter.
Denne retten har 478,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finske pinner 4.Finske pinner 4.
Denne retten har 515,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkaker med ingefær og lime.Pepperkaker med ingefær og lime.
Denne retten har 373,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter 7.Lussekatter 7.
Denne retten har 292,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mug cake.Mug cake.
Denne retten har 353,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.