Calzone med fylt kylling og spinat inneholder
135 Kalorier,
11 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Calzone med fylt kylling og spinat har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Calzone med fylt kylling og spinat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7544 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Calzone med fylt kylling og spinat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.45 | 1 119.09 | Kcal |
Protein | 8.07 | 66.67 | gram |
Karbohydrat | 10.62 | 87.74 | gram |
Kostfiber | 1.23 | 10.16 | gram |
Fett | 6.47 | 53.46 | gram |
Mettet fett | 2.48 | 20.49 | gram |
Salt | 0.76 | 6.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.30 | Kr 60.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 826 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 C.
Legg kyllinglåret i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Stek i 20-30 minutter til låret er gyllent og det pipler ut klar saft når du stikker i det med kniv. Ta det ut av ovnen. Fjern og kast skinn og ben. Riv kjøttet i småbiter.
Til sausen: Smelt smøret i en liten kasserolle. Rør i melet, skru ned varmen og kok jevningen under omrøring i ca 2 minutter. Spe med melken. Varm opp til kokepunktet. Visp hele tiden. La sausen småkoke i ca 10 minutter ved middels varme til den er passe tykk. Krydre med salt og pepper.
Skyll spinaten, men ikke tørk den. Kok den myk under lokk i en kasserolle i 2-4 minutter ved middels varme. Slå av vannet, kryst ut resten av væsken og grovhakk spinaten.
Bland kyllingkjøtt, spinat, saus, skinke og parmesanost i en bolle. Bland godt.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Legg leiven på et melet stekebrett.
Legg fyllet inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen om nødvendig for å få kantene til å møtes. Klem calzonen godt sammen i kanten. Den skal være helt lukket. Lag et ca 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut.
Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter til den er gyllen. Ta ut av ovnen og server.
Oppskriften gir 1 calzone
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6069)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-19
Oppdatert dato:2002-03-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift