Fotograf:
Matprat.no
Chanfana er en av Portugals mest kjente retter, spesielt i innlandet. Retten består opprinnelig av geitekjøtt kokt i rødvin i lang tid, etter samme prinsippet som coq au vin. Ettersom geitekjøtt ikke er så lett å få tak i her i Norge, har vi laget retten på lam. Like godt og spennende. Oppskriften inneholder
140 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Chanfana à Moda de Coimbra er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5251 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Chanfana à Moda de Coimbra!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 140.30 | 454.91 | Kcal |
| Protein | 9.62 | 31.19 | gram |
| Karbohydrat | 0.85 | 2.76 | gram |
| Kostfiber | 0.22 | 0.71 | gram |
| Fett | 7.83 | 25.39 | gram |
| Mettet fett | 3.18 | 10.31 | gram |
| Alkohol | 3.93 % | | | |
| Salt | 0.44 | 1.43 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 11.08 | Kr 35.93 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 1 945 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 2,42 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ha kjøttet i en Chanfanagryte, vanlig jerngryte eller i en ildfast form med lokk sammen med alle de andre ingrediensene. Hell på vin. Sett på lokk og stek retten ved 200°C i forvarmet ovn i 1 time.
2. Skru varmen ned til 180°C og hell evt. på mer væske. Stek videre i ca. 2 timer. Ikke rør i gryten, hell bare på mer vin slik at retten ikke tørker eller svir seg fast i formen.
3. Retten serveres på fat med stekesjyen over. Retten kan også lages over natten. Stek retten først en time ved 200°C, skru så ned temperaturen til mellom 80 og 100°C og stek til nesten morgen.
Server med kokte poteter eller ris, godt brød, kokte rotgrønnsaker eller en enkel salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29684)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Portugal
Innlagt dato:2012-08-23
Oppdatert dato:2012-08-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift