Fotograf:
Matprat.no
Rogaland hører til blant fylkene hvor det spises mest lam. Denne gryta er en enkel rett som fint kan lages på forhånd og deretter varmes opp igjen. Oppskriften inneholder
146 Kalorier,
6 g Karbo,
5 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Lammegryte med lettsaltet kjøtt fra Rogaland er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 7 lesere
Lesere:
6988 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammegryte med lettsaltet kjøtt fra Rogaland!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 146.43 | 936.24 | Kcal |
Protein | 5.19 | 33.18 | gram |
Karbohydrat | 6.08 | 38.87 | gram |
Kostfiber | 1.13 | 7.22 | gram |
Fett | 11.01 | 70.40 | gram |
Mettet fett | 4.91 | 31.39 | gram |
Salt | 1.25 | 8.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.44 | Kr 34.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 558 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,6 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skyll av kjøttet. Vann ut et par timer hvis det er for salt. (Om nødvendig utvanning ca. 2 timer.) Skjær opp i passe store serveringsstykker.
2. Skrell poteter og løk. Skjær deretter potetene i tykke skiver og løken i tynne skiver.
3. Legg kjøtt, løk og poteter lagvis i en ildfast form. Dryss gjerne grovkvernet pepper mellom lagene. Hell på vann. Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk.
4. Sett formen på nederste rille i ovnen ved 200 grader. Stekes ca. 2 - 2 1/2 time. Ta av folien og sett formen høyere i ovnen de siste 20 min, slik at potetene får farge. Strø den hakkede persillen over på toppen når den er ferdig.
Serveres gjerne med flatbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 23743)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Norge
Fylke:
Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-04-01
Oppdatert dato:2014-04-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift