Fotograf:
Melk.no
"Ciabatta" betyr tøffel på italiensk. Dette fordi bakverket har et tøffelaktig og litt uformelig utseende. Ciabatta har blitt populært i Norge de seneste årene på lik linje med andre spennede bakverk som f eks baguette, bagels osv. Oppskriften inneholder
184 Kalorier,
33 g Karbo,
6 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ciabatta-grunnoppskrift er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,6 poeng fra 10 lesere
Lesere:
32772 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Ciabatta-grunnoppskrift med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 184.06 | 2 996.31 | 374.54 | Kcal |
Protein | 5.64 | 91.81 | 11.48 | gram |
Karbohydrat | 32.50 | 529.07 | 66.13 | gram |
Kostfiber | 2.25 | 36.63 | 4.58 | gram |
Fett | 3.00 | 48.84 | 6.10 | gram |
Mettet fett | 1.59 | 25.88 | 3.24 | gram |
Salt | 1.25 | 20.35 | 2.54 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.85 | Kr 13.84 | Kr 1.73 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 628 totalt | 1 628 pr porsj | 203 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 70,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
I stekeovnen ved 250 grader når du setter inn bakeplaten, men skru ned til 200 grader og la ciabattaene steke ca. 35 minutter.
Dag 1:
Rør gjæren ut i det kalde vannet og rør inn melet til det har jevn konsistens. Deigen er nå en klisset røre, men slik skal det være. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig 6-12 timer.
Dag 2:
Bland surdeigen med hvetemel, durumhvete, gjær rørt ut i vann, salt og fett ( olje eller smør). Tilsett mer mel om nødvendig.
Strø mel på bakebordet og hell ut deigen.Den skal være ganske løs.
Del deigen i åtte biter og form hver bit til en bred, tøffellignende klump. Den vil se litt "komisk" ut, men slik skal det være. Deigen skal være løs, men ikke slik at den renner utover.
Legg bitene på stekeplate godt drysset med mel, helst durumhvete. Pensle deigen med olje eller smør og dekk med plast. La deigen heve ca. 2 timer på kjøkkenbenken.
Sett brødene i godt forvarmet ovn, men husk å skru den ned til 200 grader straks brødene settes inn.
Stek brødene. De er ferdige når du kjenner en hul lyd når du banker på dem. Avkjøles på rist og fylles med ulike godsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 240)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-19
Oppdatert dato:2013-12-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift