Fotograf:
Matprat.no
Eggehviteomelett er nesten helt uten fett. Til gjengjeld gir den et proteintilskudd de luxe som får deg til å føle deg mett lenge. Viktigst av alt er likevel at den både ser fristende ut og smaker godt! Oppskriften inneholder
52 Kalorier,
1 g Karbo,
7 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eggehviteomelett med spinat og paprika er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eggehviteomelett med spinat og paprika!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 52.33 | 136.45 | Kcal |
Protein | 6.67 | 17.39 | gram |
Karbohydrat | 1.17 | 3.05 | gram |
Kostfiber | 0.90 | 2.35 | gram |
Fett | 2.13 | 5.55 | gram |
Mettet fett | 0.46 | 1.20 | gram |
Salt | 0.35 | 0.92 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.96 | Kr 18.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 261 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Visp sammen eggehvitene med en gaffel. Tilsett salt og pepper.
2. Ha litt margarin i en varm stekepanne. Tilsett hakket spinat, paprika og vårløk og fres raskt. Ha i resten av margarinen og hell i de sammenvispede eggehvitene.
3. Stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen. Når omeletten begynner å bli ferdig, så trekk den av den varme platen og la den stå noen minutter og bli helt stiv.
4. Hvelv omeletten over på en tallerken. Server eventuelt med litt grovt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 28008)
Tilberedningstid:
15 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-01-03
Oppdatert dato:2011-01-03
Lesere:
5067 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift