Fotograf:Knut Pettersen Ettersom vi har fått mengder av agurk, tomat og chili i drivhuset i år, dukket det opp behov for oppskrifter for å få brukt grønnsakene. Og her er en versjon av denne kalde tomatsuppa fra Spania som vi prøvde oss på. Det viktige her er at tomatene er skikkelig modne, slik at de har tatt til seg mye smak.
Vi kjørte og alt i en hurtigmikser, men stavmikser kan og brukes. Og styrken justerer du med mengden chili.
Server som en forrett eller smårett en varm sommerdag. Om du skulle være uheldig med styrken på suppa, så kan man til nød røre inn litt rømme.
Skrell agurken og kutt den i terninger. Kutt tomater i terninger, rens ut kjerner i chilien og kutt den opp. Løken skrelles og hakkes, og det samme med hvitløken.
Begynn med tomatene og ha de i en hurtigmikser. Kjør til de er flytende. Tilsett så agurk, chili, løk og hvitløk i porsjoner og kjør alt til det er flytende og jevnt.
La mikseren gå mens du så tilsetter eddik og salt. Og så hell i olivenolje. Ha i nok olje til at konsistensen blir litt kremete og ikke så vannaktig.
Sil suppa gjennom en sil og press den gjennom med en sleiv. Kast de store bitene. Ha suppa i en glassbolle og la den stå i kjøleskapet til den er gjennomkald, i allefall noen timer.
Før servering smak til med evt mer salt, eddik og litt pepper. Har det blitt altfor sterkt, rør inn litt rømme til de svake sjelene:)
Server i små boller eller aller helst i pene glass. Pynt med en persilledusk!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 32447)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Diett/allergi:
Vegetarmat Land:
Spania Innlagt dato:2016-07-22
Oppdatert dato:2016-07-22