Fotograf:
Alf Börjesson
Med fersk hysefilet og kjøkkenmaskin er veien kort til hjemmelagde fiskekaker og fiskeboller. Ingenting er som det du lager selv, da du kan tilsette urter og krydder som du liker. Oppskriften inneholder
67 Kalorier,
3 g Karbo,
13 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fiskefarse - grunnoppskrift er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8678 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fiskefarse - grunnoppskrift!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 66.80 | 137.92 | Kcal |
Protein | 13.02 | 26.88 | gram |
Karbohydrat | 2.77 | 5.72 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.04 | gram |
Fett | 0.40 | 0.83 | gram |
Mettet fett | 0.25 | 0.52 | gram |
Salt | 1.77 | 3.66 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.82 | Kr 20.28 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 826 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,58 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er kalde. Bruk bare fiskefilet som ikke har vært fryst.
Skjær fisken i biter og ha den i en foodprocessor sammen med saltet.
La maskinen gå til farsen er fast og seig.
Tilsett melken i porsjoner og rør godt mellom hver gang.
Det er ikke sikkert du trenger all væsken. Stopp når farsen er glatt og jevn.
Tilsett potetmel og krydder; gjerne finhakket persille, gressløk, timian, basilikum eller estragon.
Du kan også røre inn f.eks løk, hvitløk, purre, paprika eller andre grønnsaker.
Denne farsen kan du bruke til kaker, boller og pudding.
Stek gjerne en prøvekake og tilsett mer salt og krydder om nødvendig.
Tips:
Filet av lyr, torsk eller en blanding kan også brukes.
Fiskekaker
Form farsen til glatte kaker, trykk dem litt flate og stek dem i en middels varm panne til de er gyldne og fine.
Fiskeboller
Kok opp en kjele med fiskebuljong.
Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke i 5-10 minutter.
Kokekraften kan brukes til saus.
Fiskepudding
Farsen fylles i godt smurt brødform og stekes i stekeovn ved 120 grader i ca. 45 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30244)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift