Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Fleskerull oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Fleskerull



Fleskerull inneholder 342 Kalorier, 1 g Karbo, 12 g Protein og 32 g Fett pr 100 gr
Fleskerull har ingen allergener
Fleskerull er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgbuklist
2tssalt
0,5tspepper,
0,5tsallehånde
1stk litefinhakket løk.




Næringsdeklarasjon for Fleskerull!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier341.793 884.79Kcal
Protein12.10137.53gram
Karbohydrat0.707.96gram
Kostfiber0.262.96gram
Fett32.23366.33gram
Mettet fett12.15138.10gram
Salt1.3515.31gram
Pris på oppskriftenKr 10.80Kr 122.75Kroner
Hele oppskriften veier1 137 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Til en fleskerull trenger du ca. 1 kg. buklist. Skjær svoren tynt av. Er fleskestykket tykt, skjær det på langs, men ikke helt igjennom i den ene enden, slik at du kan brette flesket ut i et langt stykke som bør være 1 - 2 cm tykt.

Krydre flesket med ca. 2 ts salt, ½ ts pepper, ½ ts allehånde og 1 liten finhakket løk.

Rull sammen til en pølse og surr denne godt med tynn hyssing. Legg rullen i følgende saltlake i 3 - 4 dager:

6 liter vann, 1 kg grovsalt, 175 g sukker, 1 - 2 laurbærblad, 15 hele pepper, 10 hele tørkede einerbær.

Kok alt opp og avkjøl helt før du legger fleskerullen nedi.

Når fleskerullen er ferdig saltet, veier du den og koker den i en gryte med så mye vann at det akkurat dekker rullen. I kokevannet har du 2 løk i skiver, 2 gulrøtter i skiver, 1 bit selleri, og en oppdelt persillerot.

Gryten må aldri fosskoke, rullen skal trekke ved ca. 90 grader. Bruker du steketermometer for å se om rullen er ferdigkokt, skal dette vise 85 grader. Ellers kan du beregne ca. 50 minutter koketid pr. kg rull. Når rullen er ferdigkokt, trekker du kokekaret av platen og lar den stå i kraften ca. ½ time.

Ta rullen opp og legg den i press. Har du ikke syltepresse, kan du legge den i en langpanne med en spekefjøl oppå og 3 - 4 kg press oppå fjøla. La rullen stå i press over natten. Del den gjerne i mindre stykker før du legger den i dypfryseren.

Tips : kraften er god til supper og sauser.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16195)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-03
Oppdatert dato:2003-11-03
Lesere: 7350 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 69,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 202,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 140,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 340,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.