Flettet maisbrød inneholder
287 Kalorier,
55 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Flettet maisbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Flettet maisbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6469 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Flettet maisbrød!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 286.92 | 3 966.18 | Kcal |
Protein | 5.80 | 80.18 | gram |
Karbohydrat | 54.78 | 757.24 | gram |
Kostfiber | 2.50 | 34.56 | gram |
Fett | 4.40 | 60.82 | gram |
Mettet fett | 2.50 | 34.56 | gram |
Salt | 0.11 | 1.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.68 | Kr 37.05 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 382 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 76,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett til side 1 ss av maisenna, ha resten i en stor bakebolle sammen med mel, sukker, tørrgjær og salt. Bland alt godt sammen. Smuldre i smøret med fingertuppene til massen ligner fine brødsmuler. Ha i melk og bland alt sammen til en løs deig.
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den i 5 minutter til den er glatt.
Del deigen i 6 emner og rull hvert emne ut til en ca 30 cm lang pølse. Legg 3 av deigpølsene på et lett melet bakebord og flett dem sammen. Lag en flette til med de 3 siste deigpølsene.
Begynn å flette på midten og flett deigpølsene ned til den ene enden. Snu deigen og flett ned til den andre enden.
Når fletten er ferdig, dytt deigendene innunder brødet slik at det blir liggende på undersiden og brødet får jevne, runde kanter.
Legg flettene på en lett melet bakeplate, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem stå og heve til dobbel størrelse på et lunt sted i 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 C.
Pensle flettene med vann og dryss resten av maisennaen oppå. Sett flettene i ovnen og la dem steke i 15 minutter. Slå ned temperaturen til 190 C og la dem steke i 15 minutter til. Ta ut brødene og la dem stå og avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 5882)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Diabetes mat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift