Fotograf:
Matprat.no
Frankwurter-pølse inneholder
331 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
30 g Fett pr 100 gr
Frankwurter-pølse har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Frankwurter-pølse er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4866 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Frankwurter-pølse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 331.24 | 6 094.82 | Kcal |
Protein | 11.48 | 211.23 | gram |
Karbohydrat | 2.79 | 51.34 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 1.84 | gram |
Fett | 30.44 | 560.10 | gram |
Mettet fett | 1.98 | 36.43 | gram |
Salt | 2.22 | 40.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.89 | Kr 145.18 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 840 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Bruk en kjøttkvern på kjøkkenmaskinen for å grovmale kjøtt, fett og spekk. Kvern 1-2 ganger.
2. Bland sammen kjøtt og spekk, og ha i krydder. Spe med melken til slutt.
3. Pølsedeigen kan stå i kjøleskapet over natta, slik at den får "satt seg". Deigen må være fast. Om den er passe, sjekker du ved å sette ei tresleiv i midten av deigen i bollen, "shaker" litt på den. Står sleiva fortsatt, er deigen fast nok. Hvis ikke, sper du på med litt mer potetmel.
4. Den enkleste måten å fylle tarmene med pølsedeig er å skaffe seg et pølsehorn til kjøkkenmaskinen. Da trer du forsiktig noen meter med tarmen inn på hornet, før du begynner å fylle tarmene med pølsedeig.
5. I likhet med andre tynne materialer, holder det ikke å sette neglene i dem. Da blir det røre...
6. Press ikke for mye deig i tarmene, slik at de sprekker. Hvis pølsene blir for slappe, ordner kan du tvinne tarmene. etterpå.
7. Et gratis råd for den som vil gjøre det enkelt uten pølsehorn på kjøkkenmaskinen: Kapp av tuten på en plastflaske. Tre tarmen
inn over tuten, og pølsedeigen gjennom flasketuten og ned i tarmene.
8. Knyt igjen pølsa i ene enden. Så trykker du venstre tommel ned i pølse, vrir snabben fra deg, og gjør det samme igjen. Det holder å vri rundt annenhver pølse.
9. Når du har lang nok lengde, binder du opp pølsene med litt tynn hyssing.
Disse pølsene kan du grille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 2118968348)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift