Fruktsuppe med mynte inneholder
54 Kalorier,
9 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Fruktsuppe med mynte har ingen allergener
Fruktsuppe med mynte er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2881 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fruktsuppe med mynte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 54.36 | 264.30 | Kcal |
Protein | 0.74 | 3.60 | gram |
Karbohydrat | 8.94 | 43.47 | gram |
Kostfiber | 1.38 | 6.71 | gram |
Fett | 0.21 | 1.02 | gram |
Mettet fett | 0.03 | 0.15 | gram |
Alkohol | 1.57 % | | | |
Salt | 0.02 | 0.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.00 | Kr 29.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 945 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 65,78 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask alle fruktene og bærene. Skrell appelsiner og sitroner med en skrellekniv. Ta halvdelen av hver av de to slags skrelller og skjær dem i tynne staver (a la julienne). Skjær de 2 appelsiner i båter. Pass på, at der ikke går noe av saften til spille.
Press saften av ½ sitron. Skrell ingefæren og skjær den i tynne staver eller riv den. Legg appelsin-, sitron- og ingefærstavene i en kasserolle, og hell kaldt vann over. Kasserollen varmes opp, og det hele kokes i 1 minut. Sil deretter vannet fra og avkjøl straks stavene under springen.
Begynn forfra og tilsett noen dråper sitronsaft, 2-3 ss appelsinsaft, støtt melis og salt i vannet; la det koke for svak varme inntil væsken er kokt fra (pass på, at det ikke blir til karamel!).
Imens tas stilkene av jordbærene, ferskner og nektariner skrellles og kirsebærene utstenes. Varm vinen opp med vaniljesukker, kanel, og de resterende sitron- og appelsinskrell. La det koke i 10 minutter ved svak varme. Tilsett jordbær og kirsebær, deretter det tas av varmen og avkjøles. Skjær ferskner og nektariner i tynne båter. Fordel fruktene og kokt saft i fire dype tallerkener, som deretter settes i kjøleskapet i et døgn.
Akkurat før serveringen pyntes tallerkenene med de tynne strimler av appelsin- og sitronskrell og ingefær samt noen mynteblader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 22462)
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-07-02
Oppdatert dato:2006-07-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift