Fotograf:
Kylling.no
Gåseleverspekkete kyllinglår inneholder
136 Kalorier,
5 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Gåseleverspekkete kyllinglår har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gåseleverspekkete kyllinglår er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4375 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gåseleverspekkete kyllinglår!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 136.10 | 1 264.13 | Kcal |
Protein | 5.57 | 51.74 | gram |
Karbohydrat | 5.36 | 49.79 | gram |
Kostfiber | 0.52 | 4.83 | gram |
Fett | 9.27 | 86.10 | gram |
Mettet fett | 4.62 | 42.91 | gram |
Alkohol | 1.13 % | | | |
Salt | 0.47 | 4.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.62 | Kr 80.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 715 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,75 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bein ut overlåret og brett det litt ut. Dryss over litt salt og kvernet pepper. Legg på spinat-/persilleblader og en bit gåselever og brett kjøttet rundt. Surr sammen med bomullstråd. Brun kyllinglåret i en panne og krydre med salt og kvernet pepper. Stek kyllinglårene videre i ovn ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til steketermometeret viser 68 °C. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres opp.
Potetstaver
Skjær topp og bunn av store poteter og bruk en epleutstikker til å lage lange potetstaver. Stek dem gylne i ovn eller panne i litt olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper (se bilde).
Serveringsforslag
Aspargesbønner med bacon, madeirasaus og potetstaver eller Annapoteter.
Aspargesbønner med bacon
Forvell bønnene i lettsaltet kokende vann i to minutter. Avkjøl raskt i kaldt vann. Stek baconet på middels varme til det er sprøtt. La det renne av på litt kjøkkenpapir. Rengjør pannen og smelt smøret. Tilsett bønner og bacon og la det hele bli gjennomvarmt. Krydre med salt og pepper og dryss over persille ved servering.
Tips: Tilsetter du litt sukker i vannet når du koker grønne grønnsaker, bevares grønnfargen bedre.
Portvinsaus/madeirasaus
Fres løken blank i smør, tilsett timian, hell på portvin/madeira og kok inn til det tykner. Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil. Pisk inn smøret i to-tre omganger rett før servering. Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.
Annapoteter (potetterte)
Forvarm ovnen til 200 °C. Klapp potetskivene tørre med kjøkkenpapir og bland dem med smeltet smør slik at alle skivene er dekket. Krydre med salt og pepper. Kle en liten kakeform med bakepapir og legg potetskivene i formen i et pent mønster slik at de overlapper hverandre. Press litt sammen og dekk med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen og stek i 1/2 time.
Fjern folien og pensle med litt mer smør. Stek i ytterligere 1/2 time til terten er sprø og gyllen. Skjær i serveringsstykker.
Tips: Potetterten kan lages ferdig på forhånd og varmes i stekeovn ved 180 °C ca. 30 minutter før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24065)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2007-06-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift