Gammeldags Måneskinnspudding inneholder
268 Kalorier,
15 g Karbo,
6 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Gammeldags Måneskinnspudding har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gammeldags Måneskinnspudding er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 14 lesere
Lesere:
15335 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gammeldags Måneskinnspudding!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 267.94 | 211.44 | Kcal |
Protein | 5.79 | 4.57 | gram |
Karbohydrat | 15.16 | 11.96 | gram |
Kostfiber | 0.18 | 0.14 | gram |
Fett | 20.42 | 16.11 | gram |
Mettet fett | 11.91 | 9.40 | gram |
Salt | 0.14 | 0.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.27 | Kr 4.16 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 631 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,63 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann. Riv sitronskall og press ut saften av sitronen. Del eggene i plommer og hvite, og fordel dem i to skåler.
Visp eggeplommer og sukker lett og luftig. Rør i sitronskall og -saft.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele over svak varme. Rør den smeltede gelatinen i eggeplommemassen. Visp kremfløten og skjær den inn.
Rens visp og bolle godt ( det må ikke være igjen spor av eggeplomme eller kremfløte) og pisk eggehvitene til stivt skum. Skjær dem i den øvrige massen.
Skyll en form med kaldt vann og hell fromasjen i. La den stivne i kjøleskap i minst 3 timer.
Server fromasjen direkte fra formen eller hvelvet på et fat.
Denne fromasjen er nesten en glemt dessert som pleier å være en stor suksess. Ifølge gamle tradisjoner ble den servert med nypisket eggedosis tilsatt et par ss konjakk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8484)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift