Fotograf:
Kylling.no
Brudens rosendessert inneholder
182 Kalorier,
16 g Karbo,
3 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Brudens rosendessert har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brudens rosendessert er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5477 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brudens rosendessert!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 181.56 | 464.20 | Kcal |
Protein | 3.13 | 8.00 | gram |
Karbohydrat | 15.88 | 40.60 | gram |
Kostfiber | 0.39 | 1.00 | gram |
Fett | 10.79 | 27.59 | gram |
Mettet fett | 6.27 | 16.03 | gram |
Alkohol | 1.09 % | | | |
Salt | 0.08 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.16 | Kr 15.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 045 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm opp sukker, fløte, melk og vaniljestang (splittet på langs) til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Avkjøl.
Ha i sammenrørte, silte eggeplommer. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Rør i oppløst gelatin i en tynn stråle. Visp i sherry. Ta av ca 1/3 av blandingen og tilsett rød konditorfarge i resten til desserten blir pent rosa. Hell først et lag hvit fromasj, 2-3 cm. i små former som kan hvelves, f.eks. tomme yoghurtbegere. La det hvite laget stivne før du fyller opp med rosa fromasj. Sett fromasjen kaldt.
Lag gelé som anvist på pakken, men med halve vannmengden. Hell gelémassen utover på et flatt fat med litt kant til et lag på omtrent 1/2 cm. Stikk ut små hjerter med en liten hjerteform etter at geléen har stivnet.
Hvelv rosendesserten på flate desserttallerkener. Anrett med to og to røde geléhjerter på toppen av hver dessert. Kjør jordbær i en matprosessor med litt melis til en passe søt saus. Fordel et par skjeer saus rundt hver dessert. Pynt eventuelt med et blad sitronmelisse og et dryss melis rundt kanten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 2118968402)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-27
Oppdatert dato:2002-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift