Gammelseien skal være rødbrun på farge. Det kommer av at fisken ikke blir tappet for blod, og at fiskeblodet trekker ut i ulken.
Fisken skjæres i serveringsstykker og vannes ut 4-5 timer. Så kokes den opp, vannet slåes bort og deretter kokes fisken opp i nytt vann, og står og trekker ca 10 minutter.
Gammelseien serveres med gulrot-, kålrot- eller erterstuing, stekt bacon, kokte poteter og flatbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11330)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.