Fotograf:
Synøve Dreyer
Gi fiskekakene en god smak med røykt makrell og østerssaus. I denne oppskriften er de dampet, men kan også stekes i stekepanne. Prøv med peanøttsaus ved siden av. Oppskriften inneholder
184 Kalorier,
7 g Karbo,
8 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Gluten, Peanøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dampede fiskekaker med røykt makrell og peanøttsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3180 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dampede fiskekaker med røykt makrell og peanøttsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 184.41 | 950.75 | Kcal |
Protein | 8.08 | 41.66 | gram |
Karbohydrat | 7.03 | 36.24 | gram |
Kostfiber | 1.82 | 9.38 | gram |
Fett | 13.37 | 68.93 | gram |
Mettet fett | 5.10 | 26.29 | gram |
Salt | 0.59 | 3.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.30 | Kr 37.64 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 062 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,24 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens den røykte makrellen fri for skinn og bein.
Skjær makrellen og seien i mindre biter, og kjør sammen med salt raskt i en foodprosessor til ønsket konsistens.
Tilsett potetmel og østerssaus, og kjør til alt er blandet.
Form til små kaker og damp dem i en dampkoker til de er ferdig, ca. 10 minutter.
Peanøttsaus
Ha peanøttsmør og kokosmelk i en kasserolle og varm opp på svak varme. Blir sausen for varm skiller peanøttsmøret ut fettet.
Smak til med soyasaus og saften av lime.
Salat
Skyll crispisalaten og hjertesalaten, og riv i biter.
Skjær agurk i tynne strimler på langs og paprika i biter.
Skrell mango og skjær i terninger.
Bland ingrediensene til salaten forsiktig sammen.
Server fiskekakene med peanøttsaus og salat ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander om du har.
Tips:
Om du ikke har en dampkoker kan du steke fiskekakene i en stekepanne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31111)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Innlagt dato:2014-01-28
Oppdatert dato:2014-01-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift