Fotograf:Rosemarie Pettersen Vi pleier å dampe fisk som sei og torsk på en rist i gryta. Koker du disse blir det bare grøtom du ikke passer på. Her brukte vi og litt paprika og sukkerterter i oliensalaten ved siden av.
Begynn med grønnsakene. Hakk tomatene, fjern frømassen, hakk kapers og del paprika i strimler og sukkerter i 2. Del oliven i to, fjern steinene, grovhakk og bland med tomat og kapers. Ha i litt urter som for eksempel salvie og timian.
Klem over litt sitronsaft, hell i olivenolje, strø over litt salt, bland godt og sett til side. La den gjerne stå en stund.
Strø litt salt over seifileten. Kok opp 2 dl vann. Legg urter på dampristen, og legg fisken oppå. La fisken dampe til den er ferdig, ca 6 minutter.
Legg fisken på tallerkener, klem over sitron, hell over olivenolje og server med tomat- og olivensalsaen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere Lesere: 3094 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 11328)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2018-02-09