Gode speltboller inneholder
215 Kalorier,
38 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Gode speltboller har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gode speltboller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Gode speltboller med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 215.37 | 2 883.80 | 144.19 | Kcal |
Protein | 7.45 | 99.76 | 4.99 | gram |
Karbohydrat | 38.40 | 514.18 | 25.71 | gram |
Kostfiber | 4.24 | 56.77 | 2.84 | gram |
Fett | 2.61 | 34.95 | 1.75 | gram |
Mettet fett | 0.31 | 4.15 | 0.21 | gram |
Salt | 1.03 | 13.84 | 0.69 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.37 | Kr 18.34 | Kr 0.92 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 339 totalt | 1 339 pr porsj | 67 pr stk | gram |
Lavkarbo energi er | 71,31 % | |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
boller
Kok hvetekjernerne i 2 dl vann i 2 min og la dem deretter stå og kjøle av ca. 15 min.
Gjæren røres ut i det lunkne vann og salt, sukker, olje og kokte hvetekjerner tilsettes. Bland godt.
Tilsett speltmelet og det meste av hvetemelet. Elt deigen så den nettopp slipper bordet og fingrene.
Tilsett evt. litt mere hvetemel. Deigen skal være en liten smule klistret. Hever 30 min.
Deigen formes til boller, som settes på bakepapir på en bakeplate og etterhever 30 min. Pensles med vann og drysses med litt speltmel som pynt. Bakes ca. 20 min. i forvarmet ovn ved 200 grader C.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 21840)
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Div diett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-04-24
Oppdatert dato:2006-04-24
Lesere:
8595 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift