Fotograf:Knut Pettersen Bruk kokte hummer, eller kok dem selv som vi gjorde:Avliv dem og kok dem deretter i kokende, saltet vann ca 20 min. Avkjøl dem i kokevannet. Se ellers tekst i artikkel om dette.Her er alt om hummer
Åpne hummer ved å legge den med ryggen opp og skjær med en spiss og skarp kniv langs midtlinjen. Fjern paven som sitter som en blære under øynene, og strengen som går som en mørk stripe langs ryggen. Knekk klørne og legg kjøttet i hummerskallet.
Rør sammen smør, knust hvitløk, karri og en anelse kajenne. Fordel det over de fire halve hummerne.
Gratiner hummerne under grill eller i het ovn til overflaten er delikat gyllen.
Saus: Rør sammen eggeplommene med krydder og sukker. Spe forsiktig med oljen, smak til med sitronsaft og estragon. Server denne ved siden av. Videre bruk for eksempel ferst brød, en salat eller evt ris.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7756)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-11-09
Oppdatert dato:2017-11-09