Hummer med estragonsmør og potetpuré



Hummer med estragonsmør og potetpuré oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Hummer er en fantastisk råvare. Ved å steke og ovnsbake den i estragonsmør vil du få et saftig og smakfullt hummerkjøtt. Dette er en oppskrift du sent vil glemme.

Oppskriften inneholder 171 Kalorier, 7 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Skalldyr, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hummer med estragonsmør og potetpuré er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1688 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkhummer, kokt
1dlestragon, frisk
200grsmør
1dashSalt og pepper

Potetpuré

500grmandelpotet
150grsmør
6ssmatfløte
1dashSalt og pepper

Syltede grønnsaker

2stkgulrot
0,5stkpurre
3dlvann
2dleddik
1dlsukker




Næringsdeklarasjon for Hummer med estragonsmør og potetpuré!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier170.59926.90Kcal
Protein3.5819.45gram
Karbohydrat7.4440.43gram
Kostfiber0.663.59gram
Fett13.9175.58gram
Mettet fett8.7447.49gram
Salt0.593.21gram
Pris på oppskriftenKr 8.12Kr 44.12Kroner
Hele oppskriften veier2 173 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo17,44 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 °C.
Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Finhakk estragon, og bland sammen med romtemperert smør, salt og pepper.
Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.
Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.
Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Rens halekjøttet fra skallet.

Potetpuré
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré.
Smak til med salt og pepper.

Syltede grønnsaker
Skjær lange, tynne strimler av gulrot, gjerne med en mandolin hvis du har.
Skjær purreløk i strimler.
Kok opp vann, eddik og sukker.
Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.
Server hummer med potetpurè og syltede grønnsaker.

Tips:
Ta gjerne vare på hummerklørne og bruk dem i en annen rett. Hummerskallet kan du bruke til å lage hummerolje.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32580)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-10-07
Oppdatert dato:2016-10-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nyttårshummer.Nyttårshummer.
Denne retten har 110,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer på risseng.Hummer på risseng.
Denne retten har 176,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet hummer med urtesmør av basilikum.Grillet hummer med urtesmør av basilikum.
Denne retten har 221 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert hummer.Gratinert hummer.
Denne retten har 346,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer med estragonsmør og potetpuré.Hummer med estragonsmør og potetpuré.
Denne retten har 170,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.