Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Gi hummeren et løft med urtesmør av basilikum, hvitløk og fennikel. En fryd for smaksløkene og sannsynligvis en ny favoritt i hjemmet.
Oppskriften inneholder 221 Kalorier, 21 g Karbo, 8 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett stekeovnen på 180 °C.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Knus klørne med baksiden av en kniv.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, fennikel og basilikum, og press saften fra sitron.
Bland det sammen med romtemperert smør, eggehvite og pepper. Bruk gjerne en stavmikser.
Fordel urtesmøret over halekjøttet på hummeren og legg den på et stekebrett med skallet ned.
Grill hummeren i stekeovnen i 7 minutter.
Serveres med salat og brød
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32577)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-10-07
Oppdatert dato:2016-10-07