Fotograf:
Matprat.no
Lag din egen gravlaks. Det er lett å få til og smaker attpåtil supergodt. Navnet gravlaks stammer fra middelalderen da fiskerne gravde ned saltet fisk i sanden for gjæring. I dag bruker vi sjeldent å gjære laksen, men bruker i stedet en såkalt tørrmarinade bestående av salt, sukker og dill. Oppskriften inneholder
208 Kalorier,
4 g Karbo,
17 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravet laks 3 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet laks 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 208.31 | 630.40 | Kcal |
Protein | 16.76 | 50.72 | gram |
Karbohydrat | 3.75 | 11.35 | gram |
Kostfiber | 0.18 | 0.54 | gram |
Fett | 13.29 | 40.22 | gram |
Mettet fett | 2.48 | 7.51 | gram |
Alkohol | 0.90 % | | | |
Salt | 4.97 | 15.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 21.06 | Kr 63.73 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 211 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,2 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Del laksefileten i to på midten. Legg filetene med skinnsiden ned i en form eller langpanne. Bland sammen sukker og salt og gni inn fisken med blandingen.
2. Strø hvit pepper og dill over fisken. Drypp over akevitt eller druebrennevin.
3. Legg den ene delen over den andre. Dekk fisken med plastfolie og sett på lett press (bruk for eksempel et par tallerkener).
4. Sett fisken kjølig (8 °C eller lavere) i 3-4 døgn, avhengig av størrelsen.
Etter gravingen:
5. Hell av laken og tørk fisken lett med kjøkkenpapir.
Du får de peneste skivene ved å skjære fisken i tynne skiver på skrå mot “hodesiden” av fileten.
Tips:
• Gravlaks med sennepssaus, stuede poteter eller kokte nypoteter smaker supergodt.
• Gravlaks holder seg godt i 4-5 dager, forutsatt lagring ved kjøleskaptemperatur. Skal den oppbevares lenger bør den fryses. I fryseren holder den i ca. 3 måneder, forutsatt tett emballasje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29178)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-04-15
Oppdatert dato:2012-04-15
Lesere:
1999 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift