Gravet laks med løpstikke og akevitt inneholder
229 Kalorier,
8 g Karbo,
15 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Gravet laks med løpstikke og akevitt har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravet laks med løpstikke og akevitt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7624 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet laks med løpstikke og akevitt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 229.26 | 790.78 | Kcal |
Protein | 14.92 | 51.46 | gram |
Karbohydrat | 7.94 | 27.39 | gram |
Kostfiber | 0.18 | 0.62 | gram |
Fett | 14.34 | 49.46 | gram |
Mettet fett | 2.87 | 9.90 | gram |
Alkohol | 1.20 % | | | |
Salt | 6.33 | 21.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.14 | Kr 59.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 380 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,85 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fjern sidebein og midtbein fra fisken. Midtbeina fjernes enklest med en pinsett. Er filetene store nok, så kutt av halestykket slik at fileten får en jevn tykkelse.
Bland salt og sukker, og legg litt i bunnen på et fat. Hold av et par spiseskjeer av salt-sukker-blandingen og bland pepper og løpstikke med resten. Gni denne blandingen godt inn i kjøttsiden av filetene. Legg filetene mot hverandre, kjøttside mot kjøttside. Dryss resten av salt-sukker-blandingen på toppen.
Dekk til, og legg et press over. La fisken modne i fire dager. Snu på den hver dag.
Ved anretningen er det viktig å skjære tynne skiver. Drypp gjerne litt av laken over fisken før servering for å forsterke smaken.
Bland ingrediensene til sausen.
Serveres helst med flatbrød eller grovt brød og en saus basert på rømme og majones, tilsatt sukker, sennep og krydderet som danner smaksretningen i garveprosessen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11219)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift