Gravet laks med løpstikke og akevitt



Gravet laks med løpstikke og akevitt inneholder 229 Kalorier, 8 g Karbo, 15 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Gravet laks med løpstikke og akevitt har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gravet laks med løpstikke og akevitt er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 7624 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgrenset laksefilet
5sssalt
5sssukker
1tsknust hvit pepper
1sshakket løpstikke
5clakevitt
løpstikke

Rømmesaus:

2ssrømme
2ssmajones
5sssennep
2sssukker
1sshakket løpstikke
1dashsalt
1dashnykvernet pepper




Næringsdeklarasjon for Gravet laks med løpstikke og akevitt!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier229.26790.78Kcal
Protein14.9251.46gram
Karbohydrat7.9427.39gram
Kostfiber0.180.62gram
Fett14.3449.46gram
Mettet fett2.879.90gram
Alkohol1.20 %
Salt6.3321.84gram
Pris på oppskriftenKr 17.14Kr 59.12Kroner
Hele oppskriften veier1 380 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo13,85 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Fjern sidebein og midtbein fra fisken. Midtbeina fjernes enklest med en pinsett. Er filetene store nok, så kutt av halestykket slik at fileten får en jevn tykkelse.

Bland salt og sukker, og legg litt i bunnen på et fat. Hold av et par spiseskjeer av salt-sukker-blandingen og bland pepper og løpstikke med resten. Gni denne blandingen godt inn i kjøttsiden av filetene. Legg filetene mot hverandre, kjøttside mot kjøttside. Dryss resten av salt-sukker-blandingen på toppen.

Dekk til, og legg et press over. La fisken modne i fire dager. Snu på den hver dag.

Ved anretningen er det viktig å skjære tynne skiver. Drypp gjerne litt av laken over fisken før servering for å forsterke smaken.

Bland ingrediensene til sausen.

Serveres helst med flatbrød eller grovt brød og en saus basert på rømme og majones, tilsatt sukker, sennep og krydderet som danner smaksretningen i garveprosessen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11219)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 242,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 223,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.