Fotograf:
Norges sjømatråd
Gravet laks, ørret eller Ishavsrøye inneholder
205 Kalorier,
5 g Karbo,
16 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Gravet laks, ørret eller Ishavsrøye har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravet laks, ørret eller Ishavsrøye er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7716 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet laks. ørret eller Ishavsrøye!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 204.78 | 422.36 | Kcal |
Protein | 16.38 | 33.78 | gram |
Karbohydrat | 5.49 | 11.32 | gram |
Kostfiber | 0.15 | 0.31 | gram |
Fett | 13.00 | 26.81 | gram |
Mettet fett | 2.43 | 5.01 | gram |
Salt | 7.84 | 16.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 19.30 | Kr 39.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 238 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,72 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fjern alle ben fra fiskefilétene og tørk dem godt.
Bland salt, sukker og hvit pepper og gni blandingen godt inn fiskefilétene på begge sider.
Legg dill i bunnen av en form eller et fat.
Legg halvparten av fiskefilétene med skinnsiden ned i fatet over dillen.
Strø salt/krydderblanding og rikelig med dill over filétene.
Legg neste filét med kjøttsiden ned og legg dill på toppen, strø over resten av salt/krydderblandingen.
Om du ønsker kan filetene dryppes med 3-4 ss cognac eller tørr hvitvin.
La fisken stå kaldt i 2 døgn, snu den et par ganger.
Skjær fisken i tynne skiver og server den med stuede poteter og sennepssaus.
Tips
Dersom du vil ha en annen smaksvariant kan du bytte ut dillen med ca 1 dl knuste einerbær og dryppe 2 – 3 ss akevitt over kjøttsidene på fiskefilétene. Salt sukker og grovmalt pepper som før.
Denne kan du servere med rømme og grovt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 1206)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kalde retter
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-01
Oppdatert dato:2002-09-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift