Gravet og stekt kalkunfilet



Gravet og stekt kalkunfilet oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Anrett tynne skiver av gravet og stekt kalkunfilet og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø. Det er både spennende og lekkert!

Oppskriften inneholder 174 Kalorier, 5 g Karbo, 18 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gravet og stekt kalkunfilet er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3331 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
750grkalkunfilet, 750 g
0,5dlsalt
0,5dlsukker
kvernet pepper
2sstimian, hakket
2ssrosmarin, hakket
1sseinerbær, hakketIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkappelsin, revet skall
0,5dlkonjakk
1dashsmør til steking

Dressing

2sssherryeddik
0,5dlvalnøttolje eller olivenolje
25grgrovhakkete valnøtter
salt og kvernet pepper




Næringsdeklarasjon for Gravet og stekt kalkunfilet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier173.76306.89Kcal
Protein18.4932.66gram
Karbohydrat4.698.28gram
Kostfiber0.641.13gram
Fett7.6813.56gram
Mettet fett1.372.42gram
Alkohol1.52 %
Salt6.2010.95gram
Pris på oppskriftenKr 14.85Kr 26.23Kroner
Hele oppskriften veier1 060 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo10,79 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Tørk kalkunfileten. Bland sammen salt, sukker og pepper. Bland urter og appelsinskall.
2. Bind kalkunfileten opp med litt hyssing og legg den i en plastpose med sukkerblandingen, urter og konjakk. Knyt godt igjen og snu og vend på fileten slik at den blir helt dekket av blandingen. Trekk en ekstra pose utenpå og legg kaldt minst et døgn. Snu posen flere ganger.
3. Ta fileten ut av posen og tørk av den. Krydre fileten med pepper og brun den på alle sider i en stekepanne, sett inn et steketermometer og stek den i stekeovnen på 125 °C til termometeret viser 65 °C. Avkjøl helt.
4. Rist sammen ingrediensene til dressingen og drypp den over ved servering. Små kuvertbrød med valnøtter er godt til.
5. Skjær fileten i tynne skiver. Anrett på en stor tallerken og pynt med salat, noen pene valnøtter og granateplefrø.

Tips:
Alternativt kan gravet og stekt kalkunfilet også serveres med en god salat, sennepssaus og brød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 24071)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-08
Oppdatert dato:2022-04-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet, ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte rødbeter, valnøttvinaigrette, frissé- og brønnkarsesalat.Gravet, ovnsstekt kalkunfilet med ovnsbakte r.
Denne retten har 232,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet og stekt kalkunfilet.Gravet og stekt kalkunfilet.
Denne retten har 173,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.