Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader inneholder
151 Kalorier,
1 g Karbo,
9 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
16448 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grillet røye i folie. smørsaus og grillmarinader!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 150.85 | 544.27 | Kcal |
Protein | 9.01 | 32.51 | gram |
Karbohydrat | 0.50 | 1.80 | gram |
Kostfiber | 0.08 | 0.29 | gram |
Fett | 11.49 | 41.46 | gram |
Mettet fett | 5.47 | 19.74 | gram |
Alkohol | 1.32 % | | | |
Salt | 0.36 | 1.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.57 | Kr 34.53 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 443 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,32 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens, vask og tørk røyene godt. Dryss salt og pepper i buken og legg inn godt skyllet kryddergrønt og press litt sitronsaft over.
Smør doble ark aluminiumsfolie med smør og pakk inn en og en røye i folien.
Legg fiskepakkene på rist over rødglødende kull og grill 10-15 min på hver side, til fiskekjøttet løsner fra ryggbenet. Prøv med en spiss kniv hvis du er usikker.
La fisken hvile 10-15 minutter før servering. Server med kokte eller bakte poteter, agurksalat og rømme smakt til med litt kryddergrønt, sitron, salt, pepper og sukker.
Lag smøresausen ved først å finhakke løken, gylne den lett i litt av smøret. Hell på vin, reduser til det er nesten kokt inn. Tilsett kraft og fløte og reduser til halv mengde gjenstår. Pisk inn smøret i biter og smak til med salt og pepper. Sil opp ved servering.
Grillmarinaden blir best hvis du lar den blandes sammen i en foodprocessor.
Legg kjøtt evt. fisk i en pose og hell over marinaden. Legg til marinering 6-8 timer i romtemperatur, evt. natten over i kjøleskapet. Pensle med marinaden under grillingen. Stek over varm grill i 3-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse på kjtt eller fisk.
Denne marinaden inneholder mye olje og egner seg ikke til å bruke som smakstilsetning i sauser.
Du er sikret et godt resultat når du griller fisken i aluminiumsfolie. Med denne grillmetoden bør du beregne lengre steketid enn ved vanlig grilling under folie. Det er en fordel ikke å bruke for stor fisk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11315)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Norge
Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift